Citadines Canal Amsterdam geopend in historische wevershuisjesCitadines Canal Amsterdam geopend in historische wevershuisjes
Back Back Nieuws

Citadines Canal Amsterdam geopend in historische wevershuisjes

06 maart 2024

The Ascott Limited, één van de meest toonaangevende internationale hospitality exploitanten ter wereld, viert de opening van Citadines Canal Amsterdam. Dit unieke aparthotel is gevestigd in oude wevershuisjes in het historische centrum van Amsterdam.  Het pand werd verworven door Ascott Serviced Residence Global Fund (ASRGF) in 2021, gerenoveerd en onthuld op 1 maart 2024 als een Citadines apart'hotel.

Elke stad is uniek! Citadines - wat 'stadsbewoners' betekent in het Frans - richt zich op reizigers die een kwalitatief stadsleven op een moderne manier zoeken. Met als leidraad de claim ‘For the love of cities’, is het ontwerp en aanbod van elk pand gewijd aan de individuele persoonlijkheid van de betreffende stad, met als doel gasten te inspireren. Waar een Citadines aanwezig is, kunnen reizigers het beste van het stadsleven ervaren, zich onderdompelen in de verschillende persoonlijkheden van elke bestemming en blijvende herinneringen verzamelen. Met het comfort en de privacy van een appartement gecombineerd met de flexibiliteit en diensten van een hotel, stellen onze Citadines-verblijven gasten in staat om op hun gemak 'te leven, werken en spelen'.

Citadines Amsterdam Canal

Citadines Canal Amsterdam is de nieuwste aanwinst van Citadines dat in 2004 werd overgenomen door The Ascott Limited en zich sindsdien verder heeft ontwikkeld als specialist in de wereld van de serviced residences. Het splinternieuwe Amsterdamse aparthotel bevindt zich op een unieke locatie in het oude centrum: in de 17e-eeuwse wevershuisjes die bekendstaan als het Noordse Bos. Het sfeervolle en warme design van Citadines Canal Amsterdam is een creatie van de bekende interieurontwerpster Hilary Lancaster, die zich liet inspireren door de rijke geschiedenis van deze huizen. Zo verwijzen de zorgvuldig gekozen materialen en patronen naar de werkwijze van de wevers.

Comfortabel verblijf op centrale locatie

Citadines Canal Amsterdam is strategisch gelegen in het hart van de Weteringbuurt, tussen de Spiegelgracht en Reguliersgracht. Dit historische deel van Amsterdam, vlakbij de grachtengordel die benoemd is tot UNESCO werelderfgoed, is de ideale uitvalsbasis voor een zakenreis, staycation of ontdekkingstocht door Amsterdam. Achter de historische gevel gaat een moderne wereld voor je open met comfortabel vormgegeven appartementen. Citadines Canal Amsterdam combineert een ontspannen thuisgevoel met het gemak en de service van een hotel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!