Chretien Ploum nieuwe hotelmanager Abdij RolducChretien Ploum nieuwe hotelmanager Abdij Rolduc
Back Back Nieuws

Chretien Ploum nieuwe hotelmanager Abdij Rolduc

28 maart 2018

Deze maand is Chretien Ploum bij Abdij Rolduc begonnen als hotelmanager. Chretien, afkomstig uit Kerkrade, zoon van een gerenommeerde chefkok, wist al vroeg in zijn leven dat hij zijn vaders voetsporen wilde treden; waar zijn vader aan de witte brigade leiding gaf, zo koos Chretien voor de zwarte – front of house brigade. Hij begon zijn loopbaan als ambulant kelner bij de AFCENT Officer’s Club in Brunssum en leidde ook een team van ambulanten bij Kasteel Erenstein, toen nog deel van de Oostwegel Collection.

Hij bezocht de Middelbare Horecaschool in Heerlen en vond uiteindelijk zijn plek bij het nieuw geopende Table Bay Hotel in Kaapstad, Zuid-Afrika. Chretien vervulde vervolgens meerdere F & B- en Hotel Operations management posities zoals bij het Relais & Chateaux Cellars-Hohenort Hotel in Constantia – Kaapstad en het Boutique vijf-sterren hotel Majeka House in Stellenbosch. Ook maakte hij deel uit van het openingsteam van het unieke varende residentieel resort – The World, waar welvarende mensen eigenaar zijn van appartmenten aan boord van een superdeluxe schip. Uiteindelijk, na meer dan 20 jaar heeft Chretien ervoor gekozen om terug te keren naar zijn ‘roots’ in het Limburgse om hier zijn carriere voort te zetten: als hotelmanager bij Abdij Rolduc.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!