Back Back Nieuws

Cateraars en overheid streven naar langere contracten

20 juni 2014
Cateringorganisaties gaan samen met de rijksoverheid de inzet op duurzaamheid versterken. Ze streven onder meer naar langere contracten en een andere manier van aanbesteden.

Dat hebben de Nederlandse Vereniging van Cateringorganisaties (Veneca), en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland besloten. Hans Rijnierse, voorzitter van Veneca: 'Samen met de overheid gaan we Nederland nog sneller verduurzamen. En bovendien gezonder maken. Want duurzaamheid en gezondheid gaan hand in hand'.

Tijdens de bijeenkomst in het LEF future center van Rijkswaterstaat spraken vertegenwoordigers van cateringorganisaties en de rijksoverheid met elkaar over het versneld nog duurzamer maken van de catering, en de toegevoegde waarde van catering. Want ook bij de rijksoverheid merken ze dat het verduurzamen van catering veel oplevert, aldus Veneca.

'Een goed en gezond assortiment van een cateraar zorgt voor vitale en gezonde ambtenaren. Die bovendien productiever en enthousiaster worden', aldus Hans Rijnierse 'Dat is wat ze noemen win-win.' Hij omschrijft de Rijksoverheid als een 'betrouwbare partner' die grote stappen zet op het gebied van duurzaamheid. 'Daar dragen wij als cateraars graag een steentje aan bij.'

In de komende maanden gaat een werkgroep actiepunten uitwerken. Er wordt gekeken naar een andere manier van aanbesteden, langere contractduren, betere communicatie naar de gasten,  opschalen van duurzaamheid in de hele voedselketen en de logistiek.
Voorafgaand aan de bijeenkomst is de Veneca Focus 2013-2014 uitgereikt aan Siep Eilander  van het Rijk. Dit jaarverslag biedt de lezer een interessante terugblik op het cateringjaar 2013 en een vooruitblik op 2014.  'Duidelijk is dat de crisis voorbij is en de sector langzaam opkrabbelt. Geïnteresseerden kunnen de Veneca Focus 2013-2014 inzien op veneca.nl.'

Bron : Jaap de Graaf - missethoreca.nl -  20 jun 2014

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!