Back Back Nieuws

Butlers openen nieuwe locatie koetshuis Nova Zembla van Landgoed Duin & Kruidberg

23 september 2015
Landgoed Duin & Kruidberg opende 17 september de deuren van het authentieke koetshuis Nova Zembla. Vanaf heden is Nova Zembla in gebruik als nieuwe vergader- en evenementenlocatie van het landgoed.

Openingsontbijt
Voor deze gelegenheid organiseerde Landgoed Duin & Kruidberg een openingsontbijt voor haar relaties. Broek & Buuren Evenementen zorgde er samen met speciale gastheren De Butlers voor dat men de nieuwe locatie op een bijzondere manier kon ontdekken.

Rijke geschiedenis
Na een openingswoord door directeur Bernard Lensink kon, op aangeven van De Butlers, het lint worden doorgeknipt en Nova Zembla officieel voor geopend worden verklaard. Na een woordje door Teun de Nooijer, die met zijn Teun de Nooijer Academy (TDNA) graag gebruik zal maken van de locatie was het tijd voor een healthy powerontbijt, verzorgd door chefkok Alain Alders. Daarna kregen alle aanwezigen een rondleiding door het koetshuis, dat net als het landhuis een rijke geschiedenis kent. 
Nova Zembla is gebouwd in 1899 en werd aanvankelijk door de familie Cremer gebruikt als koetshuis, butlerswoning en stalgebouw. In 1920 werden de stallen omgebouwd tot woningen voor nazaten van Jacob Theodoor Cremer. Na de Tweede Wereldoorlog was het in gebruik als vakantiewoning voor de familie. Het koetshuis werd nog tot 2008 bewoond.

Rondleiding
De Butlers lieten de gasten de vroegere butlerwoning zien, uiteraard met enige tegenzin want het doet nog steeds een beetje pijn dat het niet meer hún woning is. De ontdekkingstocht voerde langs de verschillende vertrekken, elk met een eigen verhaal. Nova Zembla bestaat uit verschillende kamers: Koetshuis, Jachtkamer, Haardkamer en Tuinkamer. Tevens zijn er in het pand een keuken, garderobe en toiletvoorzieningen aanwezig. Het biedt volop mogelijkheden voor vergaderingen en evenementen anno 2015.

De sociale vaardigheden van De Butlers tezamen met de nodige humor maakten de uitnodiging om snel van het koetshuis gebruik te maken nog aantrekkelijker. Wanneer de gasten niet in de rondleiding mee liepen, was er de gelegenheid om een sessie power yoga mee te pakken of onder het genot van een kopje koffie onderling nader kennis te maken. Zo was de ochtend niet alleen een bijzondere kennismaking met de nieuwe locatie van het landgoed, maar ook direct een goede en nuttige start van de dag.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!