Back Back Nieuws

Buffet vol smaken in Openluchtmuseum

07 april 2009
Het feit dat een derde van de Nederlanders overweegt te emigreren inspireerde het Openluchtmuseum tot een historisch perspectief dat wordt gehouden van april t/m november. Bezoekers ervaren hoe gewone Nederlanders hun geluk elders zochten. In Amerika of Canada bijvoorbeeld, maar ook aan de andere kant van eigen land.

De geschiedenis wordt geserveerd als een buffet vol verhalen, groepsbezoekers – leuke insteek voor de zakelijke arrangementen – hebben een ruime keuze uit de smaken van het nieuwe en het oude vaderland.

 

Wie het museum in groepsverband bezoekt (tot 5000 personen) kan terecht voor een bijzonder uitje met een keuze uit de smaken van het oude- en het nieuwe vaderland. Van de herinneringen van emigranten in het ‘reiskoffertje met smaaksouvenirs’ (picknickarrangement dat emigranten doet watertanden) tot de specialiteiten van het nieuwe thuis in de royale barbecue ‘Route 66’ en het dessertbuffet ‘Home sweet home’.

 

In een aantal  gebouwen verbindt het museum de geschiedenis van emigranten met die van het pand en z’n bewoners. Bovendien zijn er vijf persoonlijke filmportretten van emigranten in verhuiskratten annex minibioscoopjes. De verhalen gaan over herkenbare emoties: verlangen, hoop en optimisme, maar ook over heimwee en desillusie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!