Back Back Nieuws

Broadway- en Nashville-ster speelt hoofdrol in PIPPIN

22 februari 2016
De originele Amerikaanse cast van de Tony Awards winnende musical PIPPIN is volgende maand te zien in Koninklijk Theater Carré. De hoofdrol wordt in Amsterdam gespeeld door Kyle Dean Massey. Hij is één van de grote Broadwaysterren van dit moment en was naast PIPPIN in New York eerder te zien in Next to Normal (als Gabe) en in Wicked (als Fiyero). Afgelopen jaar speelde hij in de Netflix-serie Nashville. Carré is vereerd dat hij in Nederland in de rol van Pippin te zien is.

'Ik heb PIPPIN meer dan 400 keer gespeeld en kan niet wachten om te beginnen in Amsterdam', aldus Kyle Dean. 'In Nederland krijgen we een geheel nieuw publiek en dat is ontzettend spannend. En door de manier waarop Carré gebouwd is, lijkt het net of het publiek ons omarmt. Ik verwacht dat het magisch wordt!'

Top klassement cast
Naast Massey bestaat de cast van PIPPIN uit 26 gerenommeerde theater-, film- en tv-acteurs en (ex-Cirque du Soleil) acrobaten waaronder Gabrielle McClinton (Green Day’s American Idiot) als Leading Player. John Rubinstein (Ragtime, Children of a Lesser God (Tony Award)) begon zijn carrière in 1972 in de rol van Pippin. Nu speelt hij de rol van Pippins vader Charles. Hij was ook te zien in talloze films en tv-series zoals 21Grams, Friends en Desperate Housewives. Adrienne Barbeau (Fiddler on the Roof, Grease) werd in de jaren ’70 een rolmodel door haar rol als gescheiden dochter Carol in de tv-serie Maude. Ze verleende haar medewerking aan meer dan 450 films, concerten, musicals en toneelstukken en speelt Pippin’s oma Berthe. Sabrina Harper (The Phantom of the Opera, 42nd Street en Chicago) speelde op Broadway als understudy aanvankelijk alle vier de vrouwelijke hoofdrollen. Tegenwoordig is ze eerste cast Fastrada, de stiefmoeder van Pippin.

Zakelijke arrangementen
De voorstelling PIPPIN is zeer geschikt om met je relaties en medewerkers te bezoeken. Carré heeft twee arrangementen samengesteld en denkt graag met je mee om een arrangement op maat te creëren. 


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!