Brieven aan wereldleiders over klimaatveranderingBrieven aan wereldleiders over klimaatverandering
Back Back Nieuws

Brieven aan wereldleiders over klimaatverandering

09 december 2019

‘s Werelds eerste preferendum voor jongeren, georganiseerd door State of Youth – founded by KidsRights, connect by Facebook – werd voorbereid door VN jeugdafgevaardigden die bijeen kwamen op de VN Klimaattop voor jongeren in New York, afgelopen september. 91 procent van de jongeren vindt klimaatverandering een serieus probleem en roept op tot extra maatregelen.

Eerste jongeren-preferendum over klimaatverandering

De uitkomst van het preferendum is afgelopen week verstuurd aan wereldleiders van diverse landen. Iedereen wordt aangesproken met zijn of haar voornaam – beste Donald, beste Boris, beste Angela en Ursula – en gevraagd om actie te ondernemen op de standpunten van de internationale jongerengemeenschap.

Klimaatverandering een serieus probleem

Dit grote en bijzondere onderzoek is geïnitieerd door de State of Youth en wordt gefaciliteerd door de Erasmus School of Economics. Meer dan 10.000 jongeren vanuit de hele wereld hebben hun mening gegeven over klimaatverandering en mogelijke oplossingen. 91 procent van de jongeren geeft aan dat klimaatverandering een serieus probleem is en dat extra maatregelen om het tegen te gaan, nú genomen moeten worden. Jongeren konden stemmen voor 16 verschillende, mogelijke klimaatmaatsbeleidsmaatregelingen.

Nieuwe oplossingen

Middels het onderzoek zijn ook honderden suggesties verzameld voor nieuwe oplossingen, beleid en acties voor burgers zelf om impact te creëren, waaronder bijvoorbeeld een app waarmee men zijn of haar eigen CO2 voetafdruk kan meten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!