Brabanthallen locatie grootste platenbeurs van de wereld Brabanthallen locatie grootste platenbeurs van de wereld
Back Back Nieuws

Brabanthallen locatie grootste platenbeurs van de wereld

01 februari 2022

De grootste plantenbeurs van de wereld komt naar de Brabanthallen. De door ARC (RecordPlanet) georganiseerde Mega Record & CD Fair verhuist van Jaarbeurs Utrecht naar het evenementencomplex in ‘s-Hertogenbosch. Vrijdag 28 januari bezegelden Cas Bosland (oprichter van RecordPlanet) en Jeroen Dona (directeur Brabanthallen) de samenwerking. De eerste editie in 's-Hertogenbosch zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 april 2022. 

De Mega Record & CD Fair bestaat al sinds 1993 en is met in totaal 30.000 bezoekers de grootste platenbeurs ter wereld. Het evenement trekt kopers en verkopers van over de hele wereld, onder andere uit Europa, Zuid-Afrika, Japan, Brazilië, Mexico, Australië en Oekraïne. Tweemaal per jaar vinden zij de meest uitgebreide vinyl- en cd-collecties op een oppervlakte van twee voetbalvelden. In de 550 stands zijn alle muziekgenres te vinden: van pop tot heavy metal, van Afrikaanse jazz tot Kaapverdische folk. 

Ontmoetingsplek

‘We zijn trots De Mega Record & CD Fair tweemaal per jaar te gaan verwelkomen in de Brabanthallen’, zegt directeur Jeroen Dona. ‘Deze beurs voor liefhebbers en professionals is een prachtige aanvulling op onze evenementenkalender en een aanwinst voor culturele ontmoetingsstad ‘s-Hertogenbosch. We gaan er alles aan doen om de tienduizenden muziekliefhebbers zich snel in onze accommodatie en stad thuis te laten voelen. We heten hen en de organisatie van de beurs van harte welkom in de Brabanthallen!’ Met ruim 16.000 vierkante meter aan muziek is de platenbeurs een groot inkoop- en verkoopplatform, maar heeft daarnaast ook een sociale functie. Het is een ontmoetingsplek waar mensen hun liefde voor muziek en vinyl met elkaar delen tijdens exposities, optredens, boekpresentaties, DJ- en signeersessies. Hiermee biedt het meer dan alleen het grootste muziekaanbod ter wereld.

'Vinyl Walhalla'

Het is een thuisbasis voor muziekliefhebbers in alle soorten en maten. Het is naar eigen zeggen: “Een vinyl Walhalla op heilige grond” en je moet niet raar opkijken als je bekende muzikanten tegenkomt die op zoek zijn naar hun eigen muziek.

Deze locatie is onderdeel van Libéma Locaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!