Back Back Achter de schermen

Boels Verhuur op weg naar marktleiderschap bij Oosterburen

18 januari 2012

Boels Verhuur, een van de grootste aanbieders van machines en gereedschappen in Europa en marktleider in Nederland, start het 35-jarig jubileum in 2012 met een ambitieuze groeistrategie. Boels opent dit jaar 40 extra filialen in Europa. Daarnaast heeft Boels in de eerste week van dit jaar vier bedrijven overgenomen, te weten K-Rental, Warmerdam Hoogwerk Systemen, het Duitse Baurent en franchisenemer Floris Verhuur.

Vier overnamecontracten getekend
Boels Verhuur exploiteert nu ruim 300 vestigingen in negen Europese landen en heeft meer dan 2.100 werknemers. Directeur Pierre Boels zette vorige week de handtekening onder vier overnamecontracten. De twee kleinste overnames betreffen K-Rental en Floris Verhuur. K-Rental heeft vestigingen in Nijmegen en Venray. Met acht medewerkers verhuurt K-Rental kwalitatief hoogwaardige machines en gereedschappen aan zowel particulieren als bedrijven. Boels Verhuur zal de twee filialen van K-Rental onder haar Huurmax-formule in de markt plaatsen. Hetzelfde geldt voor Floris Verhuur, dat in dezelfde branche met vijf werknemers actief is vanuit de twee vestigingen in Wormerveer en Amsterdam.

Marktpositie verstevigen
Algemeen directeur Pierre Boels: "Met de overname van Warmerdam Hoogwerk Systemen in Sassenheim verstevigen we onze positie op de markt van hoogwerkerverhuur in West-Nederland. Warmerdam verhuurt sinds 1986 topkwaliteit hoogwerkers en andere hoogwerksystemen. Voor de 20 medewerkers verandert er niets. De naam en het management blijft hetzelfde.”

Op weg naar marktleiderschap bij Oosterburen
Pierre Boels: "Met de overname van het Duitse Baurent Baumaschinen Miet-Service GmbH hebben we een strategische zet gedaan om het marktleiderschap te verwerven bij onze Oosterburen. We zijn al actief in Duitsland met 90 eigen vestigingen en krijgen er door de overname 29 filialen en 182 medewerkers erbij. Met een omzet van ruim € 32 miljoen in 2010 gaat Baurent een substantiële bijdrage leveren aan de totale omzet van het verhuurconcern (2010: € 196 miljoen).”

Verder groeien in Oost-Europa
Pierre Boels: "We willen verder vooral groeien in Oost-Europese landen zoals Polen en Tsjechië. Dat is nog onontgonnen gebied met een enorm groeipotentieel. In Nederland, waar we marktleider zijn, is binnen een straal van 25 kilometer altijd een verhuurbedrijf te vinden. Zo ver zijn we nog lang niet in deze landen, dus daar ligt een geweldige uitdaging. Ook Italië, België, Oostenrijk en Zwitserland zijn interessante landen waar we zeker willen groeien."

Ooit gestart met vier garageboxen
Het familiebedrijf Boels werd in 1977 opgericht door Pierre Boels senior. Vier garageboxen vol gereedschap in Amstenrade was het begin van een Europees imperium. Toen de huidige algemeen directeur Pierre Boels junior in 1996 het stokje overnam van zijn vader telde het bedrijf 20 vestigingen. Hij heeft het bedrijf elke vijf jaar weten te verdubbelen.

Tweede thuismarkt in Duitsland
Boels kijkt tevreden terug op 2011. Pierre Boels: "Met een geraamde omzet van € 215 miljoen en een resultaat voor belastingen van € 30 miljoen hebben we een forse stap gezet in vergelijking met 2010 toen we op een omzet van € 196 miljoen een resultaat voor belastingen boekten van € 27 miljoen. Onze verwachtingen van Duitsland zijn hoog. We beschouwen het als een tweede thuismarkt.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!