Back Back Nieuws

Biogas vervoer: primeur voor conferentiecentra Heuvelrug

26 januari 2010
Op 25 januari is de overeenkomst getekend tussen de stichting Groen Centraal – een samenwerkingsverband tussen de grote conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug – en taxibedrijf Besseling. Zes conferentiecentra zijn per 1 mei bereikbaar via station Driebergen-Zeist met een aantal taxibussen dat rijdt op biogas. Dit aardgas wordt volledig gecompenseerd door in Nederland opgewekt biogas waardoor het vervoer CO2 neutraal is. Voor zover bekend heeft de Heuvelrug hiermee de primeur in Nederland.

 

De unieke samenwerking zorgt ervoor dat gasten van de conferentiehotels op een duurzame en voor hen snelle, comfortabele en goedkope manier op de plaats van bestemming kunnen komen. Daarnaast wordt er een zogenaamde ‘portal’ ingericht op het internet, waar men heel gemakkelijk een taxi kan bestellen. Het wordt ook mogelijk om de bussen exclusief in te zetten als shuttle voor een groep die graag duurzaam vervoerd wil worden.

 

Vanaf 1 mei

Naar verwachting zullen de bussen op 1 mei 2010 in gebruik genomen worden. Er zijn nu 3 bussen in bestelling, maar men hoopt dat dit vervoer zo succesvol zal zijn dat het aantal bussen binnenkort uitgebreid zal moeten worden.

 

Op de foto van links naar rechts:

Roberto Mascini (Centraal Groen), Edwin Besseling (Taxibedrijf Bestax), Ralph Klaare (Centraal Groen)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!