
Binnenkort in Magazine Events: Circulair met een vleugje temperament
Circl is gebouwd als een houtconstructie met veel glas en weldadig groen op een groot dakterras. Het hele pand is circulair en dus zodanig ontworpen, dat bij een eventuele toekomstige ontmanteling alle materialen herbruikbaar zijn. En dat terwijl bijna alles in het interieur al eens gebruikt is geweest: van de vloer die van een profvoetbalclub komt, tot de kozijnen, die in het verleden in een Philips-fabriek zaten. De stoelen in het restaurant zijn vervaardigd uit gerecyclede koelkasten. Die lijn van duurzaamheid en circulaire basisprincipes is ook consistent doorgetrokken in de keuken. Geen gas, alleen elektra. En frituur komt er dus niet in, immers niet circulair. Het gaat er in het Circl-concept om om de maatschappij in een circulaire beweging te brengen, door de vereiste oplossingen inzichtelijk en concreet te maken, staat beschreven in de missie. Circulair is de norm, lineair het ongebruikelijke alternatief.
Proefexemplaar ontvangen?
Benieuwd hoe ze bij Circl dat verschil maken? Dat lees je in het interview met Max Ferrari Scanarotti. Ontvang je Events voortaan ook graag? Meld je dan hier aan voor een proefexemplaar.
Tekst: Henny Beijer