Back Back Nieuws

Bijna 70% van de zakenreizigers gaat graag op zakenreis

16 maart 2011
Uit een recent onderzoek dat BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux, liet uitvoeren bij 500 zakenreizigers, blijkt dat zakenreizigers graag op zakenreis gaan. 68,8 % van de ondervraagden geeft een score van 7 of meer op 10 op de vraag of ze zakenreizen aangenaam vinden. De belangrijkste storende elementen zijn vertragingen, lange wachttijden en te lang van huis weg zijn.

 

500 zakenreizigers

Op verzoek van BCD Travel voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau iVox een onderzoek uit bij 500 zakenreizigers, die het afgelopen jaar minstens één keer op zakenreis zijn geweest of een zakenreis hebben geboekt.


Met veel plezier

Opvallend is dat de zakenreiziger duidelijk met veel plezier op zakenreis gaat. Slechts 17,6 % van de respondenten geeft als antwoord op de vraag of ze zakenreizen aangenaam vinden een score van minder dan 5 op 10. Daartegenover geeft 68,8 % een score van 7 of meer op 10. Eén op tien geeft zelfs een 9 of een 10.


Dynamiek van het reizen

Peter Buis, Senior Vice President Southwest Europe bij BCD Travel: "Het is goed om te merken dat de meeste reizigers een positieve score toekennen aan hun zakelijke reizen. Want al heeft het leven van een zakenreiziger voor de buitenwereld een grote aantrekkingskracht, de werkelijkheid is vaak anders. Jetlag, wachtrijen, grote klimaatverschillen en tijdsdruk, het hoort er allemaal bij. En toch is er ook de dynamiek van het reizen en het opdoen van nieuwe ervaringen waar plezier aan kan worden beleefd."


Struikelblok

Er is een aantal dingen die als storend ervaren worden bij zakenreizigers. Vertragingen, lange wachttijden op de luchthaven en te lang van huis weg zijn, zijn de voornaamste bronnen van ergernis. Hotels die niet voldoen blijven ook een belangrijk struikelblok. De steeds strengere veiligheidsmaatregelen, gebrek aan praktische voorzieningen zoals werkruimte, internettoegang, enz. en onbeschoft personeel staan ook op de lijst.


Mannen missen hun vrouw, vrouwen missen hun kinderen

Te lang van huis weg zijn is iets waar heel wat zakenreizigers het moeilijk mee hebben. Uit de resultaten blijkt op dat vlak echter een opmerkelijk verschil tussen mannelijke en vrouwelijke zakenreizigers. Mannen missen hun partner meer dan vrouwen, terwijl vrouwen hun kinderen weer meer missen dan mannen. Leuk detail nog: 1,2 % van de ondervraagden noteerde als grootste gemis hun favoriete tv-programma.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!