Bijdragen aan schoon drinkwater door te vergaderen bij KdKBijdragen aan schoon drinkwater door te vergaderen bij KdK
Back Back Nieuws

Bijdragen aan schoon drinkwater door te vergaderen bij KdK

09 november 2017

Voor iedere fles gezuiverd tafelwater die door Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg tijdens vergaderingen, conferenties en meetings gratis wordt geserveerd gaat er een schenking aan Stichting FairWater. Door deze geschenken zijn er inmiddels al 3 nieuwe, duurzame waterpompen aan Afrika gedoneerd en zij hopen er dit jaar nog een vierde aan toe te voegen.

Kapotte waterpompen vervangen

In veel Afrikaanse dorpen zijn waterpompen geïnstalleerd die niet meer te repareren zijn of waarvan reparatie te duur is. Stichting Fairwater werkt met de Bluepump, een Nederlands concept, welke betaalbaar is en goed te onderhouden door lokale partners. Bluepump, Bluebottles en JointhePipe.org werken samen om het water in de pomp te krijgen.

Gasten van het Conferentiehotel kunnen extra doneren

In de eerste tien maanden van 2017 schenkt Kontakt der Kontinenten drie nieuwe BluePumps aan Stichting FairWater. De uitdaging is om er dit jaar nog een vierde BluePump aan toe te voegen. Gasten van de vergaderlocatie kunnen hierbij helpen. Zo kunnen zij per reservering een donatie doen of bij de receptie een schenking in de collectebus deponeren. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!