Hete Peper voorgerecht
10 maart 2025

‘Bij Hete Peper hebben ze de rol van culinair regisseur waargemaakt’

Door Frederique van de Sanden

Rubrieken

Loading...
Hete Peper is dé creatieve cateraar met een uitgesproken smaak. Ze geven culinaire invulling aan een event door creatief en in concepten te denken. Want eten is meer dan een maaltijd. ‘We vertellen het verhaal van onze klant op de sterkst mogelijke manier, soms pittig altijd prikkelend’, aldus Carola, één van de doorpakkers van Hete Peper. ‘Ons team bestaat uit vakidioten die het altijd nét even anders willen doen.’ En dat kan Sara Derks-Saija, projectmanager relatiemarketing bij accountants- en (belasting)advieskantoor PwC beamen. Zij kozen voor Hete Peper als culinair regisseur voor hun Summer Festival. Sara Derks-Saija: ‘Een festival waarmee we vorig jaar met al onze collega’s uit Nederland het 130 jarig bestaan van PwC vierden. Collega’s waren te spreken over de diversiteit én kwaliteit van het evenement en de catering.’

Culinair regisseur

Een eventbureau dat PwC had ingeschakeld voor het organiseren van hun 130-jarig bestaan kwam met het idee om een Summer Festival op te zetten. Hete Peper was één van de gegadigden voor het totale foodconcept. 

‘In de offerte noemden zij zich culinair regisseur van ons festival’, vertelt Sara. ‘Daar werden we door getriggerd, en achteraf – de keuze viel dus op Hete Peper - kan ik alleen maar stellen dat ze dat echt hebben waargemaakt. We trokken in de aanloop van het festival als een team op. Hete Peper durfde eerlijk te zijn en zette de ruime kennis en ervaring in om ons goed te adviseren. Op deze manier hebben we het festival samen tot een succes gebracht.’

Summer Festival

Het festival werd - met meer dan 3600 gasten - groots weggezet en vond plaats op Papendal. Sara: ‘Het was een zonnige dag, dat was mazzel. We hadden een mooi programma samengesteld dat voor ieder wat wils bood. Denk aan sportieve en muzikale activiteiten, maar ook inhoudelijke lezingen. Ons bedrijf kent een hoge diversiteit aan medewerkers, een programma met voor iedereen iets was daarom een van de belangrijkste doelen.’ Carola: ‘En dat gold dus ook voor het eten. We hebben daarom voor vrijwel ieder gerecht een vega of vegan optie gecreëerd.

Minimale waste

‘PwC staat net als Hete Peper voor duurzaam denken en handelen. Water konden gasten tappen in een eigen flesje. Ook zorgden we ervoor dat dezelfde ingrediënten in een andere hoedanigheid terugkwamen bij de lunch en het diner’, vertelt Carola. ‘Daarnaast rekent één van onze doorpakkers, Stefan, vooraf zo precies mogelijk de grammage per gerecht uit. Alles dus om waste te voorkomen.’ Sara: ‘En het mooie is dat wat vooraf door Hete Peper werd ingeschat, bijna exact klopte. Lunch en diner werden tijdens het festival centraal geserveerd, maar er waren ook zogenaamde superettes als onderdeel van het concept bedacht. Dat zijn kleine supermarktjes waar collega’s gedurende de dag wat vers fruit of een energybar konden halen. Dit werd ontzettend goed ontvangen.’ Carola: ‘En het mooie is dat dit vrijwel allemaal producten waren met een langere houdbaarheid, dus ook hier was de waste minimaal. Op deze manier hebben we het verhaal van PwC op de meest krachtige manier verteld: met oog voor duurzaamheid, diversiteit en altijd prikkelend in onze rol als culinair regisseur.’

High end dinner

De medewerkers van PwC waren dik tevreden met het festival. Sara: ‘Onze collega’s vulden achteraf een enquête in en daaruit kwam voor het onderdeel catering een dikke 9 rollen. Vooral de variatie en kwaliteit vielen op.’ Voor een high end dinner in het najaar koos PwC uit diverse voorstellen opnieuw voor Hete Peper. Sara: ‘Het thema voor de bijeenkomst van zo’n 400 internationale gasten moest een innovatief en Nederlands tintje krijgen.’ Carola vult aan: ‘En dat thema mocht terugkomen op het bord. Onze culinair regisseurs zagen hierin een prachtige uitdaging. Het resultaat? Een zonnebloem van Van Gogh kwam tot leven in een verfijnd 3D-gerecht. Het dessert was geïnspireerd op de iconische beelden van Amsterdam, terwijl een ander gerecht een eerbetoon aan De Aardappeleters was. Bij de Dutch Master Art Wall kreeg je zelfs een verrassende bite in de vorm van Van Goghs oor, geserveerd op je hand. Dit waren slechts enkele voorbeelden van hoe we het thema op de meest krachtige manier tot leven brengen.’ Sara: ‘Zowel voor het grote summer festival als voor een dergelijke verfijnde culinaire avond heeft Hete Peper de beloftes over creativiteit, kwaliteit en duurzaamheid zeker waargemaakt.’