Bij het opbouwen van het event moet je goed erop letten dat de werknemers beveiligd zijnBij het opbouwen van het event moet je goed erop letten dat de werknemers beveiligd zijn
Back Back Nieuws

Bij het opbouwen van het event moet je goed erop letten dat de werknemers beveiligd zijn

06 december 2022

Bij het opbouwen van een event komt veel kijken. Het opbouwen van decor, het installeren van alle elektriciteit voor het licht en geluid. Hier zit een hele organisatie achter en natuurlijk houdt een team zich ook bezig met de veiligheid van de werknemers. Is iedereen goed beveiligd tijdens het werk en is de werkkleding juist? In dit artikel lees je alles over wat jij moet weten bij het opbouwen van een event.

Veiligheid van kleding tijdens het opbouwen van events

In ieder bedrijf heb je werkkleding waar je je als werknemer aan moet houden. Vaak natuurlijk als een extra promotiemiddel omdat het logo en de naam van het bedrijf zo zichtbaar is. Werknemers in de evenementenbranche hebben natuurlijk ook bedrijfskleding, vaak met een extra doel; namelijk de veiligheid. Tijdens het opbouwen en afbreken is de kans groot dat je kleding beschadigd. Daarom is het belangrijk niet je eigen kleding te dragen, dit gaat dan snel kapot. Ook kan dunne kleding snel voor verwondingen zorgen wanneer de kleding kapot gaat. Werkbroeken kunnen daarom heel nuttig zijn en worden vaak aangeleverd door de werkgever.

Het opbouwen van evenementen

De evenementenbranche is enorm en de evenementen worden ook steeds groter. Grotere festivals zorgen ook voor een groter decor en stages die allemaal opgebouwd moeten worden. Het opbouwen van een festival duurt vaak net zo lang als het evenement zelf. Festivals en het decor ervan moet vaak opgebouwd en afgebroken worden en dit gaat natuurlijk veel sneller, maar de veiligheid ervan mag niet ontbreken. In hoogtes worden werknemers vaak beveiligd, mochten zij dan vallen zitten ze nog aan een bouw vast waardoor zij niet vallen.

Als werkgever zorgen voor de juiste werkkleding

Als werkgever ben je verantwoordelijk om je werknemers te voorzien van werkkleding. Werkjassen of werkbroeken zorgen er bijvoorbeeld voor dat je werknemers buiten in koude omstandigheden goed kunnen werken. Goede bedrijfskleding laat zien dat je als werkgever geld wilt investeren in je werknemers. Tevreden werknemers in fijne kleding, zorgt voor een productieve werksfeer dat het werk alleen maar zal bevorderen.

Zo weet je alles over veilig werkkleding in de evenementenbranche.Maar veilige werkkleding is niet alleen genoeg, je moet natuurlijk ook op de veiligheid tijdens het werk letten. Zorg ervoor dat iedereen die in de hoogte werkt goed beveiligd is. Zo staat het event snel klaar voor de bezoekers!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!