BID 2017BID 2017
Back Back Nieuws

Big Improvement Day na 10 jaar nog springlevend

30 januari 2017

In een overvol AFAS Circustheater vierde de Big Improvement Day op de derde dinsdag van januari haar tiende verjaardag. Een kleine duizend bezoekers waren onder leiding van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen getuige van een podiumprogramma met tientallen sprekers vanuit overheid en bedrijfsleven, grote en kleine ondernemingen, gevestigde orde en startups. Zoals altijd met positiviteit als centraal uitgangspunt, ontmoeting en beweging als doel. Beweging om Nederland vooruit te helpen en big improvement te stimuleren. De derde dinsdag in januari bewees zich tijdens deze jubileum-editie wederom als een dag waarop iedereen wegging met minimaal één idee, één contact en één actie.

Naast het gevarieerde podiumprogramma waren er verschillende workshops, o.a. van de gemeente Den Haag, Caesar Groep, nu.nl en BNR, en van de BID Young Board, het jongste adviesorgaan van de Big Improvement Day. Dynamiek, interactie en energie waren de keywords.

Matchmaking statushouders

Ook organiseerde de gemeente Den Haag in een drukbezochte parallelsessie een matchmaking-bijeenkomst tussen 40 statushouders en 25 bedrijven en organisaties die zich openstelden om te bezien of ze deze nieuwkomers kunnen helpen aan een stageplek of een baan. Verschillende afspraken werden gemaakt in een sfeer van openheid, ambitie en positiviteit.

BID awards

De Big Improvement Day heeft niet als doelstelling om nieuws te maken, maar toch is dat precies wat er gebeurde de avond tevoren tijdens het traditionele BID Adviesraad Diner waar sprekers en partners gewoontegetrouw het BID-pad plaveien. Tijdens dit diner kregen twee speciale gasten een bijzondere award uitgereikt. 

Ondernemer John Fentener van Vlissingen, BID-deelnemer van het eerste uur, nam zichtbaar geroerd de BID LEF Award in ontvangst uit handen van BID-initiator Ralph van Hessen.

Louis van Gaal werd verrast met de BID Lifetime Achievement Award en in het daaropvolgende interview met Ralph van Hessen liet Van Gaal zich ontvallen dat hij hoogstwaarschijnlijk geen club of land meer zal coachen. Hij was benaderd om bondscoach te worden van China - 50 miljoen voor drie jaar merkte hij glimlachend op - maar heel bewust paste hij daarvoor. Van Gaal benadrukte dat hij alles heeft bereikt wat hij wilde bereiken in het voetbal. Hij is mooi zo, hij stopt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!