Bierista helpt je in het 0.0 bierwoudBierista helpt je in het 0.0 bierwoud
Back Back Nieuws

Bierista helpt je in het 0.0 bierwoud

09 januari 2020

Veel mensen maken na al het december-geweld op het gebied van eten en drinken even pas op de plaats. Mede dankzij Dry January is er veel aandacht voor 0.0-bieren. Alcoholvrij bier is tegenwoordig een gezond en smaakvol alternatief. Maar welke alcoholvrije bieren zijn het meest? De ruim 2200 gediplomeerde bierkenners van Bierista helpen je je keuze te bepalen.

Kruidenbuiltje

Hop is een belangrijk ingrediënt voor bier. Het is het kruidenbuiltje van de bierbrouwer, een echte smaakmaker. Dit zijn alcoholvrije bieren met frisse en fruitige hoptonen, die alcoholvrij bier verrassend pittig en smaakvol maken. Bavaria 0.0 IPA is een India Pale Ale, een biersoort met extra veel hop. Het bier heeft een frisse hoppige bite met een ronde bitterheid en frisse fruitige tonen van overwegend citrusfruit. Bierista’s geven dit alcoholvrije bier gemiddeld een 7,4.  De Playground alcoholvrije IPA won vele nationale en internationale prijzen en maakt ongeveer de helft uit van al het bier dat bij vandeStreek bier wordt gebrouwen. Bierista’s loven vooral de frisse bitterheid van dit bier. Bierbrouwer Jopen uit Haarlem maakt een hele range smaakvolle craftbieren. Jopen Mooie Nel is een enorme hit en werd al eens gekroond tot Beste Bier van Nederland. Jopen NON IPA is het alcoholvrije zusje van dit succesnummer. Verfijnde hoppige tonen met een frisse fruitige afdronk worden door de bierkenners hoog gewaardeerd.

Verfrissend en dorstlessend

In Nederland is Pils nog steeds veruit het meest gedronken bier. De kwaliteit is sterk verbeterd en de alcoholvrije broeders en zusters zijn nauwelijks nog te onderscheiden van de alcoholhoudende bieren. Heineken is er in geslaagd een alcoholvrij bier te brouwen dat nauwelijks nog te onderscheiden is van een alcoholhoudend Pils. Met bijna een 7 is dit een hoog gewaardeerd alcoholvrije Pilsener. Niet voor niets is Heineken 0.0 marktleider in ons land. Hertog Jan was een van de laatste grote brouwers die met een alcoholvrij bier op de markt kwam. De Bierista’s roemen de Hertog Jan 0.0 vanwege de toegankelijkheid, de lichte mouttonen en de karaktervolle bittere afdronk. In het noorden van Duitsland wordt Jever Fun gebrouwen. Een uiterst droge Pilsener met veel kruidige aroma’s. Dit is een alcoholvrij bier voor de ware fijnproevers en met een 8,5 de hoogst gewaardeerde alcoholvrije Pilsener.

Meer moois zonder alcohol

Dit zijn de Witbieren, Weizens en abdijbieren die worden geadviseerd door de bierkenners van Bierista. Leffe 0.0 is het eerste alcoholvrije abdijbier ter wereld, blond en heeft net wat meer body dan een Pilsener. De smaak is vol en heeft die ronde, zachte zoetheid, waardoor de Belgische bieren zo geliefd zijn. Nog een Belg, die met een 7,5 veel lovende kritieken krijgt van de Bierista’s is de Brugse Sportzot van Brouwerij De Halve Maan uit Brugge. Dit bier heeft alles wat je van een Belgische Blond mag verwachten. Duitse bierbrouwers verstaan de kunst om te brouwen zonder alcohol. De Bierista's tippen de Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei . Een 7,7 geven zij voor deze dorstlesser pur sang. Bavaria 0.0 Wit is een fris en fruitig Witbier op Belgische leest geschoeid, maar gebrouwen in het Brabantse Lieshout. Een alcoholvrije dorstlesser die de Bierista’s een dikke 7 waard vinden. 

Minder calorieën

Alcoholvrij bier is ongekend populair. Afgelopen jaar steeg dit segment met maar liefst 32%. Inmiddels is meer dan 5% van al het bier dat in ons land gedronken wordt alcoholvrij. Behalve dat het bier geen alcohol bevat, heeft alcoholvrij bier vaak de helft minder calorieën. 

Plezier en kennis

Bierista is met ruim 2200 gediplomeerde bierliefhebbers de grootste biercommunity van Nederland. Plezier beleven aan het op verantwoorde wijze drinken van bier en het kennis vergaren over deze volksdrank staan voorop. Bierista heeft een online bieropleiding waarmee alle bierliefhebbers bierkennis kunnen opdoen en hun bierdiploma kunnen halen. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Bierista helpt je in het 0.0 bierwoudBierista helpt je in het 0.0 bierwoud

Filmen en monteren op je smartphone kun je zelf

Opleidingen, trainingen en workshops
Bierista helpt je in het 0.0 bierwoudBierista helpt je in het 0.0 bierwoud

D&B Eventmarketing zet nieuwe standaard

Opleidingen, trainingen en workshops
Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!