Bentinck organiseert Week van de Nederlandse wijnBentinck organiseert Week van de Nederlandse wijn
Back Back Nieuws

Bentinck organiseert Week van de Nederlandse wijn

31 juli 2019

Nederlandse wijn wint aan populariteit, maar is nog relatief onbekend. Om de wijn van eigen land op de kaart te zetten, organiseert restaurant Bentinck in samenwerking met Nederlandse wijnmakers voor de allereerste keer de Week van de Nederlandse wijn van 26 augustus t/m 1 september.

Kennismaken met de wijnmakers

Tijdens de Week van de Nederlandse wijn wordt bij Bentinck alleen wijn van eigen bodem geschonken in combinatie met heerlijk bijpassende gerechten. De gasten kunnen tijdens het diner op zaterdag 30 aug. en zondag 1 sept. ook kennismaken met de wijnmakers. De aanleiding is de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lange Landen waar dit jaar 242 Nederlandse en Belgische wijnen aan deelnemen. Zondag 25 augustus vindt de prijsuitreiking plaats op Buitenplaats Amerongen. De prijswinnende wijnen worden tijdens de Week van de Nederlandse wijn bij Bentinck geschonken.

Bijzonder goede kwaliteit

De week van de Nederlandse wijn is een initiatief van sommelier Jan-Jaap Altenburg en Peter-Paul Swijnenburg, de eigenaar van restaurant Bentinck. Jan Jaap: ‘’Niet is verrassender dan een goed glas wijn uit eigen land. De afgelopen 20 jaar heeft de Nederlandse wijnwereld niet stil gezeten en door kennis en innovatie hebben we enorme sprongen voorwaarts gemaakt. De Nederlandse wijn is van bijzonder goede kwaliteit’’.

150 Nederlandse wijngaarden

Nederland heeft zo’n 150 wijngaarden met een oppervlakte van ongeveer 250 hectare. De gezamenlijke opbrengst wijn is ongeveer 1,2 miljoen flessen per jaar. Mede dankzij betere kennis en meer droge, warme dagen is de Nederlandse wijnproductie steeds beter en verdient de wijn het om in de schijnwerpers te worden gezet.

Over Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen is een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en waar groenten uit de tuin van Kasteel Amerongen een belangrijke rol spelen. Bentinck is gevestigd op het landgoed van Kasteel Amerongen in de voormalige paardenstallen. Het restaurant beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen en diverse ruimten voor private dining. Bentinck is aangesloten bij JRE Nederland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!