Back Back Nieuws

Ben jij een gefocuste tijger of een creatieve kapucijnaap?

17 februari 2016
Gisteren lanceerde Management Drives met DierenPark Amersfoort een nieuw programma: Tijgers & Types. Diversiteit bij mensen zegt iets over de verschillende drijfveren die aanwezig zijn en dat geldt ook voor dieren. Het unieke concept is ontwikkeld om inzicht te geven in de verschillende drijfveren tussen individuen, teams en organisaties en het vergelijk hiervan met het dierenrijk. ‘Tijdens het programma worden de overeenkomsten ontdekt tussen uw eigen drijfveren en die van een aantal van onze diersoorten', vertelt Emile Schoonbergen, accountmanager van DierenPark Amersfoort. 'Wij zien in dit programma een mooie verbreding van ons aanbod aan het bedrijfsleven.' 

Wat zijn jouw drijfveren?
'Drijfveren geven sturing en richting aan competenties, vaardigheden en werkervaring en bepalen samen het gedrag. Management Drives biedt organisaties een gezamenlijke taal om gedrag bespreekbaar te maken, op een manier die voor iedereen snel te begrijpen is. De drijfveren worden aangeduid met kleuren', legt Dafne Kuipers van Management Drives uit. ‘Wij meten dit door de deelnemers van tevoren een vragenlijst met twintig vragen te laten invullen, waarna wij een persoonlijk drijfverenprofiel opmaken.' Inzicht in elkaars drijfveren maakt zaken bespreekbaar en geeft betekenis aan de verschillende reactie op bepaalde situaties. Op deze manier wordt de angel uit een mogelijk conflict getrokken en kan er worden gewerkt aan het verbeteren van de samenwerking.

Olifant of kapucijnaap?
Het programma Tijgers & Types begint met een interactieve presentatie waarin de drijfveren worden toegelicht. Vervolgens volgt er een rondleiding langs verschillende dieren in het park. Onder leiding van een gids leren de deelnemers alles over de dieren en hun karaktereigenschappen. 'Op deze manier wordt op een speelse wijze duidelijk welk dier het beste aansluit bij de drijfveren’, vertelt Emile Schoonbergen. 'Een gefocuste tijger, een groepsgerichte olifant en een creatieve kapucijnaap kunnen allemaal een onmisbare rol vervullen binnen een organisatie'. Nadat de dieren zijn bezocht, komt de hele groep bijeen om de individuele drijfverenprofielen met elkaar te bespreken. Het delen van de profielen in de groep, creëert direct inzicht in gedrag en samenwerking. Ook wordt hierbij inzicht gegeven in het profiel van de groep als geheel en worden valkuilen en krachten benoemd. 

Het programma Tijgers & Types is nu te boeken bij DierenPark Amersfoort.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!