Beachclub Aquarama in Zandvoort prikkelt de fantasieBeachclub Aquarama in Zandvoort prikkelt de fantasie
Back Back Locaties

Beachclub Aquarama in Zandvoort prikkelt de fantasie

27 juni 2018

Mondaine jetset-ambiance aan Hollandse kust


Je zou stiekem wensen dat ze nog even in levende lijve binnenschreed als 21-jarige. De lange blonde haren slordig opgestoken, de uitdagende blik door mysterieuze ogen. Brigitte Bardot, ondeugende stoeipoes van de jaren 50 en 60. Filmster, icoon, idool. De vrouw die vele mannenharten sneller deed kloppen. In alles verbonden aan de happy few die de mondaine Côte d’Azur van eertijds bevolkten. ‘Met die ambiance als inspiratiebron hebben we Aquarama Beachclub willen inrichten. Bardot en Méditerranée zijn subtiel het thema geworden. Zon, zee, strand, klassiek en stijlvol. Zoals het in die bijzondere jetset jaren aan de Middellandse Zee moet zijn geweest’, zegt Fleur Sikkes, accountmanager SugarCity Events, die deze unieke locatie langs de Zandvoortse Boulevard Barnaart in hun portfolio heeft opgenomen. Een optie met stip voor wie met zijn event verlangt naar de kust.

Beachhouse Hotel

Het is nog wat nevelig als Fleur voor het uitzicht over de branding en de kalme Noordzee een van de glazen puien openschuift. Een frisse bries rolt over het zeer ruime, met houten kistpanelen beklede terras. Halfhoge korven met keien omheinen het en verdelen de ruimte deels in segmenten. Op het lager gelegen strand vormen twee rijen zomerhuisjes een minidorp; ze zijn door het hoogteverschil vrijwel volledig aan het zicht van de terrasbezoeker onttrokken. ‘De beachclub ligt eigenlijk op de begane grond van het 26 kamers tellende Beachhouse Hotel, dat tegen het duin is aangebouwd. Hotelgasten kunnen weliswaar gebruik maken van een afgeschermd deel van het terras, maar verder zijn beide volledig gescheiden’, legt Sikkes uit. Op de plaats van het huidige gebouw, slechts drie lagen hoog met afgeschuinde daken, hebben door de jaren heen tal van horecabedrijven gezeten. Projectontwikkelaar Luigi Prins, via Cobraspen onder andere eigenaar van Sugarcity in Halfweg, kreeg in samenwerking met de gemeente in 2016 toestemming er een boutique-hotel met onderliggende evenementenlocatie van te maken.

Côte d’Azur

Die evenementlocatie omvat een grote multifunctionele zaal, een bar en een aangrenzende, compleet uitgeruste keuken. Pronkstok is de tot bar omgebouwde originele 12 meter lange Riva, een luxe volledig houten captainsboat, die middenin de barruimte staat. ‘Volgens mij is dit uniek in Europa’, stelt Sikkes. ‘We hebben die keuze gemaakt om zo nog meer de accenten van het Monaco van Bardot en haar entourage uit vervlogen tijden te leggen in de sfeer van de locatie.’ De zachte kleur groen die subtiel in de wanden en aankleding is verwerkt, doet de rest. Bijzonder en hoewel niet geheel passend overeenkomstig de Zuid Franse ambiance, zijn de toogramen in een van de zijwanden. ‘Die zijn afkomstig uit het oude PEN-gebouw in Bloemendaal en op deze manier hergebruikt.’ Steen- en houtmotieven langs deelwanden en plafond voegen de sfeervolle detaillering toe. Glamourfoto’s van Brigitte Bardot en tal van haar tegenspelers in beroemde Franse films - uiteraard in zwart-wit – bevestigen de thematische keuze.

Pronkstok is de tot bar omgebouwde originele 12 meter lange Riva, een luxe volledig houten captainsboat, die middenin de barruimte staat.

Pop-up

Aquarama Beachclub is beschikbaar voor zowel zakelijke als privé-evenementen. De zaal annex bar biedt binnen ruimte aan zo’n 200 gasten en kan in elke gewenste opstelling worden ingericht. Bijvoorbeeld als vergaderruimte voor het zakelijke segment, maar ook als decor voor besloten diners, een pop-up restaurant en als trouwlocatie. In combinatie met het buitenterras heb je nog meer mogelijkheden, zowel in aankleding als aantal gasten. Alles kan bovendien worden gecombineerd met hotelovernachtingen in het Beachhouse Hotel. ‘Door de aanwezigheid van de volledig uitgeruste keuken is de organisator van een evenement in de gelegenheid ter plaatse een lunch of diner te bereiden. Een kwestie van de eigen kok inzetten.’ Maar ook wanneer de catering vrijwel kant en klaar van buiten komt, zijn in de keuken afdoende faciliteiten aanwezig voor afkoken en warmhouden. Het management en de verhuur van Aquarama Beachclub zijn in handen van SugarCity Events. ‘Hun thuisbasis is de voormalige CSM suikerfabriek in Halfweg, die in de voorbije jaren is omgetoverd tot een uitdagende eventlocatie met industriële grandeur.’ De totale beschikbare oppervlakte in het complex overschrijdt de 10.000 vierkante meter.

Exclusief

Terug naar de kust. Die van Zandvoort, de noord boulevard. ‘Over de bereikbaarheid doen nog weleens wilde verhalen de ronde’, wil Sikkes graag toelichten. ‘Dat komt omdat het richting strand en zee natuurlijk best wel druk kan zijn. Eenmaal aangekomen op de boulevard is er echter volop parkeerruimte beschikbaar. Langs vrijwel de gehele Boulevard Barnaart zijn parkeerplaatsen ingericht. Al met al is Aquarama Beachclub in vele opzichten een unieke plek langs het Noord-Hollandse strand. Ruim, licht, met vrij uitzicht, een hoge mate van exclusiviteit, een allerminst alledaags interieur en dito ambiance, die ook daadwerkelijk uitnodigt om zich voor even in een zomerswarm jetset-oord te wanen. Hooguit de soms nogal nukkige weergoden der lage landen zouden enig roet in het eten kunnen gooien. Maar wie deert dat nou op zo’n unieke plek?

Door > Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!