Back Back Interview

Bart ter Welle: ‘Ze noemen mij een social media ‘lurker’’

14 september 2011

De evenementenbranche blijft een mensenbranche waarin we elkaar inspireren en van elkaar kunnen leren. Maak kennis met de Event Personality van deze week: Bart ter Welle, eigenaar van BINK incentives | evenementen.

Bart: ‘Bij een persoonlijke klik krijgen we vleugels’.

– Wie is Bart ter Welle?
Bart ter Welle, optimistisch, 39-jarige eigenaar van BINK incentives |evenementen met grenzeloos doorzettingsvermogen. Woont samen met Annelies en sinds kort zijn we de trotse ouders van zoon Boris!

– Kort bedrijfsprofiel:
BINK is de naam. (Altijd in hoofdletters graag.) Specialisten in incentives en evenementen. Van idee tot en met de uitvoering… Altijd in nauwe samenwerking met onze opdrachtgever. Daarom is de persoonlijke klik een voorwaarde, en als die er is dan krijgen we vleugels! Want ons werk is leuk, en dat moet vooral ook zo blijven.

– Mijn motto:
Never give up!

– Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb:
Tja dat zijn er veel, omdat ieder evenement of incentive weer uniek is en de afwisseling maakt het zo bijzonder. Het ene moment met de voeten op het Almeerderstrand voor de VolkswagenBedrijfsdagen, het volgende moment op een markt in Bangkok voor een incentive met Unit 4, snel terug voor de Thuiswinkel Awards in Huis ter Duin. Onder de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch voor het 50 jarig bestaan van de Heineken Brouwerijen of op de finishlijn van de Giro d’Italia in Utrecht… Vorige week in het Conservatorium Hotel in Amsterdam ter ere van 25 jaar Quote. En dan doe ik er nog een heleboel tekort.

– Hoe ik de crisis heb overleefd:
Dankzij het vertrouwen van veel vaste opdrachtgevers en door onze creativiteit en doorzettingsvermogen.

– Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Vanuit de diversiteit van ons werk, de collega’s en vrienden om me heen. Maar zeker ook in het bos waar ik op mijn mountainbike helemaal tot rust kom in mijn hoofd en ideeën weer even de vrije loop krijgen.

– Mijn droom:
Moeilijke vraag! En ook weer niet, teveel dromen misschien wel. Een groot huis in de bergen, maar toch op steenworp afstand van Utrecht. Kleine, leuke festivals in de achtertuin afgewisseld met mountainbiketochten en incentivereizen naar alle natuurparken in de wereld.

– Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen:
Rustig blijven en nadenken, er is altijd een oplossing…

– Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda:
Lowlands, even 3 dagen alles om me heen vergeten en opgaan in de muziek met fijne vrienden om me heen. Echt een eigen wereldje… De Parade is ook vaste prik, leuke korte en inspirerende voorstellingen en een heerlijk sfeertje. Verder komen er steeds meer leuke kleinere evenementen bij zoals Into the Great WideOpen.

– Mijn grootste hobby:
Naast mountainbiken kan ik me uren vermaken in de keuken. Lekker koken met mooie ingrediënten, daar word ik blij van.

– Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma:
Het liefst blader ik lekker door een stapel kookboeken. Maar een adembenemend boek is ‘Touching the Void’ van Joe Simpson.

– Favoriete vakantieland en –stad:
Nieuw Zeeland is één van de mooiste landen op deze aarde, het wisselende landschap, het buitenleven, de activiteiten en de relaxte sfeer… daar zou ik wel kunnen wonen. Het is alleen zo ver weg van mijn vrienden en familie.

– Van deze muziek ga ik helemaal los:
Veel en divers! Maar de stem, emotie en de energie van Eddie Vedder – Pearl Jam vind ik te gek.

– De grootste blunder:
Tijdens een pitch vol overgave het automerk van de concurrent roepen of dwars door de slagboom van Duinrell rijden toen we kwamen opbouwen voor een evenement.

– Hoe ‘social media’ ben ik?
Ik hoorde laatst dat ik een ‘lurker’ ben. Mijn bijdrage is nihil, maar ik lees en volg wel het een en ander.

– Over 5 jaar… :
Hoop ik veel mooie projecten te mogen doen samen met leuke mensen met wie er een ‘klik’ is. Hoe, waar en wat… we zien het wel als ik er maar vrolijk en blij van word.

– Wat niemand van mij weet/verwacht:
Dat ik vroeger een echte Zeeuwse Ringsteker ben geweest op zo'n groot Belgisch trekpaard compleet in klederdracht en al…

– Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche:
Wees open en transparant, werk samen aan mooie evenementen en producties en zorg ervoor dat deze van toegevoegde waarde zijn voor je opdrachtgever.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!