Back Back Nieuws

Back-Flips, kurkentrekkers en dolfijnen tijdens NK Flyboarden

25 mei 2016
Het eerste Nederlands Kampioenschap flyboarden heeft 22 mei plaatsgevonden. De sport waarbij je door middel van waterkracht boven het water kan vliegen wint de laatste jaren aan populariteit. Een Nederlands kampioenschap kon niet uitblijven. Frank Speets, eigenaar FlyboardWorld: ‘Een Nederlands kampioenschap is een mooie mijlpaal voor de sport flyboarden in Nederland. Zo kunnen wij aan het grote publiek laten zien wat deze sport te bieden heeft’.

Nederlands kampioen
In de ochtend mochten de junioren aantreden om te strijden voor de titel Nederlands kampioen flyboarden junioren. Kinderen tot en met 14 jaar konden hieraan meedoen. Na de middag mochten Nederlands beste flyboarders aantreden om te strijden voor de hoofdprijs. Back-Flips, kurkentrekkers en dolfijnen duiken zijn trucs die gedaan kunnen worden op het flyboard. De kersverse Nederlands kampioen won de wedstrijd met een perfect uitgevoerde run waarbij drie keer een double backflip werd ingezet.

Spectaculair
De sport flyboarden is enorm spectaculair om naar te kijken en zeker net zo spectaculair om zelf te doen. Al binnen een paar minuten kunnen onervaren mensen leren vliegen met een flyboard. Naast het flyboard kan er ook boven het water gevlogen worden met een hoverboard of een jetpack.

Foto: © ProShots/Remko Kool

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!