Avonturenboerderij zet Alblasserwaard op de kaartAvonturenboerderij zet Alblasserwaard op de kaart
Back Back Nieuws

Avonturenboerderij zet Alblasserwaard op de kaart

20 april 2017

Van Hoorne Entertainment gaat het Streekcentrum Ooievaarsdorp Liesvelt uit Groot-Ammers thematiseren om het agrotoerisme te bevorderen en bezoekers kennis te laten maken met de Alblasserwaard. De bekende tv-karakters Fien & Teun vormen de basis voor een ontdekkingstocht voor kinderen, waarbij de oorsprong van de Alblasserwaard centraal staat.

Fien & Teun, bekend van RTL Telekids

In april 2018 openen de deuren van 'Avonturenboerderij Molenwaard' op het terrein van het Streekcentrum. Het belevingscentrum zal zich met name richten op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar. De karakters Fien & Teun, die het centrum een gezicht gaan geven, zijn al geruime tijd erg populair op televisie, waar ze dagelijks te zien zijn bij RTL Telekids. Fien & Teun worden ingezet om kinderen meer te leren over de boerderij, natuur, tuin en dier. Zo kunnen kinderen kaas maken, koeien melken, een ritje op de pony's maken of in het Wilgendoolhof verdwalen. Ook kunnen kinderen hun boerderijdiploma behalen en zijn er diverse klim- en speelmogelijkheden. Op de hoogseizoendagen zijn Fien & Teun zelf aanwezig om met én voor de kinderen op te treden.

Kennismaken met Hollandse polder

Van Hoorne Entertainment is eigenaar van deze karakters en zocht al langer naar een plek waar families Fien & Teun kunnen ontmoeten en met hen de natuur kunnen ontdekken. 'Het is een geweldige kans dat we kunnen bouwen aan een plek waar kinderen kennis kunnen maken met alles wat Holland is. We zien dat oorsprong, traditie en sentiment steeds meer onderdeel worden van vrije tijd. Met dit concept willen we daarop inspelen om zo ook recreatie en toerisme in dit prachtige stukje polder te bevorderen", aldus Michael van Hoorne, eigenaar van Van Hoorne Entertainment.

Streekcentrumvoorzitter Lisanne Addink-Dölle: 'Met deze nieuwe samenwerking, waarbij Van Hoorne Entertainment de exploitatie gaat doen, heeft het Streekcentrum een krachtige partner gevonden. Samen kunnen we de schoonheid van de polder en het Hollandse landschap op een aansprekende en educatieve wijze tonen aan een groot publiek.'

Toerisme in Alblasserwaard

Ook de gemeente Molenwaard, waar recreatie en toerisme een speerpunt is, juicht de plannen toe. 'Het is een mooi initiatief. Met deze nieuwe impuls krijgt onze regio er een andere manier van recreatie bij die past bij de vrijetijdsbesteding van nu: terug naar de natuur. En waar kan dat beter dan in Molenwaard?', aldus wethouder Fatih Özdere.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!