The art of eating uit de keuken van ZwierThe art of eating uit de keuken van Zwier
Back Back Nieuws

The art of eating uit de keuken van Zwier

11 oktober 2018

Bij vergaderlocatie Zwier dragen ze graag bij aan meer verbinding. Deze visie is terug te vinden in hun eetbeleving. In de keuken van Zwier wordt volledig vegetarisch gekookt met ingrediënten die prikkelen. Verder serveren ze veel veganistische gerechten. Verantwoorde keuzes, eten wat voedt en goed is voor mens en natuur; dat is de basis.

Ruiken en proeven

Kok Marianne: 'Met onze vegetarische en veganistische gerechten verrassen we onze gasten hoe lekker dit eten kan zijn. Het gaat ons naast goed eten ook over "the art of eating". Geuren ruiken en de tijd hebben om te proeven. We creëren een tafel vol lekkers waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Ook vinden we het belangrijk dat je niet altijd hetzelfde eet, daarom laten we onze gasten kennis maken met nieuwe smaken. We besteden tijd en aandacht aan het eten. Het effect hiervan? Mensen voelen zich prettig en opgeladen met nieuwe energie.'

Van eigen bodem

Bij de locatie Zwier koken ze het liefst met dat wat er in de omgeving voor handen is, dus met Nederlandse producten. Er wordt seizoensgebonden gekookt met groentes die op dat moment voorradig zijn. In de moestuin worden ingrediënten verbouwd voor eigen keuken en nu groeit hier pompoen, boerenkool, bieten, pastinaak en wortels. Ook is de eerste oogst druivensap gebotteld.

Verrassende gerechten

In de keuken willen de gepassioneerde kokkinnen hun liefde voor "echt" eten delen. Ze experimenteren graag met nieuwe gerechten en ingrediënten. Sinds kort wordt er bijvoorbeeld veel gekookt met zeewier uit Texel. Zeewier is een bron van eiwitten en in Nederland is er veel zilte grond, waar zeewier goed kan groeien. Zwier serveert zeewier chips, pesto en het wordt gebruikt voor een heerlijke Z(ee)wier burger. Waar ze ook mee experimenteren is Hollandse humus gemaakt met kapucijners van eigen bodem.

Winters menu

Sluit een meeting af met een frisse winterwandeling in stilte of met een gids. Terug bij Zwier brandt er een knisperend vuurtje met warme choco of glühwein. Erna kan je genieten van winterse gerechten. De Beet Bourguignon; een vegetarisch stoofpotje gemaakt met biet uit eigen tuin, rode wijn en linzen. Of een vega winter-bbq met smeltende camemberts in knapperig brood, gegrilde groenten en gepofte aardappels.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!