Archeon Culinair met Pierre Wind Archeon Culinair met Pierre Wind
Back Back Nieuws

Archeon Culinair met Pierre Wind

19 september 2022

Op zaterdag 24 en zondag 25 september is het bij het Archeon proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren van hapjes uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Alles met de inspirerende aanwezigheid en expertise van de befaamde Pierre Wind. Ontmoet Pierre op zijn ‘Oerkar’ waarmee hij door de culinaire tijd reist.

Pierre Wind is beide dagen in de weer met vele culinaire hoogstandjes uit de prehistorie, Romeinse tijd en met lekkernijen voor jong en oud met middeleeuwse lekkernijen. Daarnaast zijn er informatieve culinaire rondleidingen, kookdemonstraties en natuurlijk kun je ook zelf diverse bijzondere hapjes proeven met de proeverijkaart. Nieuw dit jaar is het Oer-recepten verzamelboek. In het park zijn overal heerlijke recepten te verzamelen die men thuis nog eens lekker kan bereiden.

Culinaire tijdreis

Alle bezoekers worden verwelkomd door Pierre Wind met een proeverij van oer pizza’s.
Het vervolg van de reis start in het mesolithicum. De jagers van toen waren vooral bezig met bezig met jagen en verzamelen. Men at vis, klein wild, noten en wortels van struiken of vruchten. In Archeon zijn de jager-verzamelaars bezig met de vangst van de dag en dat mag geproefd worden. Zo kunnen de bezoekers genieten van vis en worden appeltjes bereidt wat past bij de tijd van het jaar.

Romeinse culinaire hoogstandjes

In de Romeinse tijd werden op straat hapjes bereid, voor de drukke Romein onderweg. Proef de heerlijke culinaire hoogstandjes die de Romeinen naar ons land brachten, of maak een praatje met de wijnhandelaar die zijn waar aanprijst. Ga eens aanliggen in het Triclinium. Proef hetzelfde eten en drinken dat tweeduizend jaar geleden door senatoren werd genuttigd.

Smullen in de middeleeuwen

In de middeleeuwen is de dagelijkse kost een stoofpotje of pap, aangevuld met vers brood van de bakker en natuurlijk bier uit het klooster! In het middeleeuws Klooster kun je zien hoe de minderbroeders dit bier brouwen. Op de middeleeuwse markt staan de marktkooplui met hun waar en culinaire hoogstandjes. Als afsluiter van de dag kun je verschillende soorten prehistorische Romeinse en middeleeuwse wentelteefjes bakken en proeven samen met Pierre Wind.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!