Als freelancer je bedrijf verkopen?Als freelancer je bedrijf verkopen?
Back Back Nieuws

Als freelancer je bedrijf verkopen?

11 juli 2019

Als freelancer of zzp'er ben jij je bedrijf. Het verkopen ervan lijkt daardoor niet erg logisch. Toch zijn de mogelijkheden er wel. Als je dat zou willen natuurlijk. Ga er in de eerste plaats vanuit dat het wel een jaar kan duren voordat je bedrijf helemaal verkocht is. Je moet van alles regelen bij de verkoop van je bedrijf. Bedenk waarom je je bedrijf wil verkopen. Wil je iets anders gaan doen of misschien helemaal stoppen met werken? Of hoop je juist om een flinke bak geld voor je bedrijf te krijgen?

Bedrijfsovernames gebeuren niet alleen bij grote bedrijven, ook als zzp’er of micro onderneming is jouw bedrijf geld waard. De koper wil misschien niet je gehele bedrijf overnemen, maar je klantenportefeuille is ook geld waard. Overweeg ook zeker met een juridisch adviseur in zee te gaan. Waarschijnlijk kan je veel zelf wel, maar een juridisch adviseur weet tenslotte alles van bedrijfsovernames en de contracten die hierbij gebruikt worden. Misschien vindt de adviseur wel iets wat jij over het hoofd had gezien. Bovendien is een adviseur niet emotioneel betrokken en kan daarom een betere beslissing helpen maken.

Bekijk onderstaande video waarin Tonny Loorbach van de Internet Marketing Unie je meer vertelt over de verkoopwaarde van een bedrijf.

Lees verder

In het volgende artikel: Als zzp'er je bedrijf verkopen? Dat kan zeker – en het is aantrekkelijker dan je misschien denkt van Business Insider lees je waar je als zzp'er allemaal rekening mee moet houden bij de verkoop van je bedrijf. 

Wil je doorgaan met je bedrijf? Zorg dan voor zichtbaarheid!

Wil jij je als freelancer meteen zichtbaar maken voor de duizenden eventleveranciers en opdrachtgevers die dagelijks Events.nl bezoeken? Maak dan een freelancers profiel aan. Of bel ons voor meer informatie op 088 8860 100.

Gratis opdrachten plaatsen

Ben je op zoek naar een freelancer? Plaats dan gratis je freelance opdracht op EventJobs.nl 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!