AI toekomst voor events? Momice neemt proef op de som AI toekomst voor events? Momice neemt proef op de som
Back Back Nieuws

AI toekomst voor events? Momice neemt proef op de som

08 november 2023

Dat event softwarebedrijf Momice zichzelf blijft uitdagen, bleek vorige week opnieuw tijdens haar eigen 10-jarig jubileum ‘Update 10.0’. Momice nodigde namelijk als eerste in de branche een AI-bot uit om deel te nemen aan een paneldiscussie, samen met event experts Maarten Schram (IDEA) en Dirk Prijs (Genootschap voor Eventmanagers). De vraag is natuurlijk wie de branche beter kan ‘lezen’: AI of toch de menselijke experts?

Momice markeerde vorige week een bijzondere mijlpaal: het bedrijf vierde haar 10-jarig bestaan. Tijdens de afsluiting van het event gingen experts Maarten Schram en Dirk Prijs in gesprek met elkaar en het publiek. Onder leiding van moderator Tom Jessen behandelden zij een aantal stellingen waardoor de diepte en breedte van de branche voelbaar werden.

AI: een bedreiging voor het event-vak?

Maar Prijs en Schram waren niet de enige panelleden. Ook Molly, de AI-bot, deelde haar kijk op de toekomst van evenementen en technologie. Wat bleek? Haar antwoorden waren correct, maar generiek. ‘Open deuren’, zo klonk het uit de zaal. Waarom Momice er toch voor koos om Molly het woord te geven? Momice-oprichter Rutger Bremer legt uit: ‘Momice gelooft dat de eventindustrie voortdurend evolueert en dat technologie een sleutelrol speelt in deze transformatie.’

Het AI thema lééft, zo bleek uit de grote belangstelling van de AI workshop. De sessie liet een groot aantal AI-toepassingen zien voor events en werd met veel enthousiasme ontvangen bij de aanwezigen. ‘Dit is opvallend, omdat de doelgroep meestal niet heel happig is op technologie’, aldus Bremer. Met de stelling: ‘Met de komst van AI staat mijn baan op het spel’, was het publiek het massaal oneens. Of de skill set moet veranderen, daarover waren de meningen verdeeld: het publiek vindt van niet, maar de experts nuanceren dit: ‘Er is zoveel beweging in de branche, de afgelopen jaren’, aldus Maarten Schram (IDEA). ‘Eigenlijk is elke eventmanager ook een beetje business consultant tegenwoordig.’

10 jaar Events are serious business

Dankzij haar wortels in de eventindustrie begrijpt Momice als geen ander dat evenementen Serious business zijn. ‘Ons jubileumevent was niet alleen een viering van het 10-jarig bestaan van Momice, maar ook een erkenning van de groeiende complexiteit en diversiteit van de eventbranche’, aldus Bremer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!