Back Back Nieuws

Advito voorspelt gestage groei zakenreizen in 2012

14 september 2011
Advito, expert op het gebied van consultancy van zakenreizen, voorziet een verdere toename van de vraag naar zakenreizen in 2012. Dat blijkt uit de Advito Industry Forecast 2012, die eveneens een lichte stijging van de algemene kostprijs van zakenreizen voorspelt in vergelijking met 2011.

 

Prijs van zakenreizen gaat stijgen

Door de toenemende vraag naar zakenreizen zullen ook de prijzen voor vervoer en accommodatie stijgen. Daarnaast zorgen de verdere consolidatie in de luchtvaartsector, de olieprijs en een toename van bijkomende kosten ervoor dat wereldwijd de prijs van zakenreizen met 4% tot 6% zal stijgen. In Europa en Noord-Amerika kunnen die percentages iets lager liggen.

 

Londen Olympische Spelen

‘Londen zit de gehele zomer van 2012 bijna volgeboekt en de prijzen schieten de lucht in’, zegt Jeroen Hurkmans, vice president van Advito. ‘Nu is tweederde van de hotelcapaciteit al toegewezen aan de Olympische organisatie, begin 2012 wordt gekeken hoeveel daarvan echt nodig is. Misschien komen er kamers beschikbaar, maar tegen hoge tarieven.’

 

Groeiende druk op hotels om gratis WiFi

Er is een grote druk op hotels om WiFi gratis aan te bieden. Hurkmans: ‘Sommige hotels hebben hier moeite mee, omdat ze dit aan een derde partij hebben uitbesteed. Maar het is duidelijk een bron van frustratie als men bovenop de 150 euro die voor een kamer wordt betaald nog eens 15 euro voor WiFi moet afrekenen. Dat is niet meer van deze tijd, en hotels begrijpen dat.’

 

Andere resultaten uit het onderzoek

- Hoteltarieven stijgen gemiddeld met 2% tot 6%, maar in belangrijke internationale steden als New York kan dat veel hoger uitvallen. Door de organisatie van de Olympische Spelen in Londen schieten voor de zomer van 2012 de hotelprijzen daar ook de lucht in.

- Vergaderingen: de vraag naar hotelruimte voor vergaderingen zal net als in 2011 blijven groeien met hogere prijzen tot gevolg.

- De trein blijft in Europa aan populariteit winnen bij zakenreizigers. Die trend zet zich in 2012 verder. De prijzen zullen gemiddeld met 5% stijgen.

 

Industry Forecast

De jaarlijkse Industry Forecast van Advito, met driemaandelijkse updates, wordt wereldwijd gezien als leidraad voor zakenreismanagement en -inkoop. Voor deze Industry Forecast maakt Advito onder ander gebruik van cijfers van het IMF, interviews met topmanagement in de branche en de kennis van de eigen experts. De Industry Forecast 2012 is online beschikbaar op www.bcdtravel.nl/whitepapers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!