Advies over een zakelijke hypotheek? Hier kan je terecht!Advies over een zakelijke hypotheek? Hier kan je terecht!
Back Back Nieuws

Advies over een zakelijke hypotheek? Hier kan je terecht!

30 november 2022

Huur je nu nog een bedrijfspand, maar wil je er graag eentje kopen? Dan moet je vaak met een flinke zak geld over de brug komen. Als je dit geld niet hebt liggen, besluit je mogelijk om voorlopig nog te blijven huren. Zonde, want mogelijk kun je een zakelijke hypotheek krijgen. Met deze lening kun je toch een bedrijfspand kopen. Omdat het voor veel ondernemers een grote stap is om een zakelijke hypotheek aan te vragen, wil je hier misschien wel wat advies over krijgen. Helaas weten veel ondernemers niet waar zij dit kunnen krijgen. Daarom vertellen wij je hier waar je terecht kunt voor advies over een zakelijke hypotheek.

Langsgaan bij een bank

Wie een bedrijfshypotheek aan wil vragen, kan hiervoor terecht bij een bank. Omdat je hier zo’n lening af kunt sluiten, kunnen de medewerkers van een bank jou hier ook over adviseren. Wie advies wil over een zakelijke hypotheek, kan langsgaan bij een vestiging van de bank. Het is verstandig om eerst een afspraak in te maken voordat je bij de bank langsgaat. Loop je zo binnen? Dan is de kans groot dat er niemand beschikbaar is die jou advies over een zakelijke hypotheek kan geven. Dit is wel het geval als je een afspraak maakt. Wanneer je ervoor zorgt dat je op de afgesproken dag en tijd bij de bank bent, krijg je advies over een bedrijfshypotheek.


Online adviesgesprek inplannen

Heb je geen zin om de deur uit te gaan voor advies over een zakelijke hypotheek? Dan richt jij je misschien tot het internet. Hier kun je flink wat informatie over bedrijfshypotheken vinden, waardoor je het misschien overbodig vindt om een adviesgesprek in te plannen. Besef je wel dat je op deze manier je eigen conclusies trekt. Dit kan verkeerd uitpakken. Gelukkig kun je bij veel banken tegenwoordig een online adviesgesprek inplannen voor een bedrijfshypotheek, zakelijke lening of zakelijk krediet. Hiervoor bezoek je simpelweg de website van de geldverstrekker in kwestie. Nadat je jouw interesse voor een adviesgesprek kenbaar hebt gemaakt, nemen zij zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Denk overigens niet dat je voor het gesprek naar de bank moet, want dat is meestal niet het geval. Tegenwoordig vinden de gesprekken vaak digitaal plaats, waardoor je de deur er niet voor uit hoeft. Je zorgt er simpelweg voor dat je op de afgesproken dag en tijd klaar zit met jouw laptop, tablet of smartphone. De adviseur vertelt je vervolgens niet alleen over de mogelijkheden voor wat betreft zakelijk geld lenen, maar adviseert je ook wat in jouw situatie de beste keuze is.

Bedrijfshypotheek vs. zakelijke lening

Een bedrijfshypotheek is niet de enige zakelijke financiering waarmee je een bedrijfspand kunt kopen. Je kunt de aankoop namelijk ook financieren met behulp van een zakelijke lening. Hierdoor twijfel je misschien wat de beste optie is. Dit is een extra reden om een adviesgesprek in te plannen. Een adviseur van een bank of online geldverstrekker kijkt naar jouw situatie en vertelt je voor welke financieringsvorm je het beste kunt kiezen. Hij licht dit uiteraard toe, zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken. Houd er altijd rekening mee dat je zowel over een bedrijfshypotheek als over een zakelijke lening rente betaalt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!