Back Back Nieuws

Activiteitendag in de Gouden Eeuw?

10 oktober 2016

Op de Bataviawerf in Lelystad kan dat gewoon

Stel, je organiseert jaarlijks voor het personeel een gezellige activiteitendag, maar je ziet de animo en dus de aanmeldingen teruglopen. Wat doe je dan? Je kiest voor een geheel nieuwe, avontuurlijke en afwisselende invulling: op de Bataviawerf in Lelystad.

De meeste mensen kennen de Bataviawerf van het VOC-schip de Batavia, maar er is veel meer te beleven. De locatie is ook zeer geschikt voor bedrijfsevenementen. Het heeft een groot eigen binnenterrein en meerdere zalen en ruimtes. Bovendien is het prachtig gelegen, pal aan het Markermeer. Maar wat deze venue echt bijzonder maakt is het VOC–gevoel. Dat komt overal terug. Veel hout, muurschilderingen, robuuste meubelen, modelschepen en boegbeelden van houtsnijwerk. Je waant je echt in de 17e eeuw. Blikvangers zijn de plek waar het waterschip wordt gereconstrueerd en de Batavia zelf die ligt te pronken in het water. Het maakt deze locatie uitermate geschikt voor actieve en originele evenementen. Om samen de schouders onder te zetten!

Programma met een snufje VOC
Alice Weevers van de Bataviawerf geeft graag een voorbeeld van een zeer geslaagd event dat op de werf plaatsvond. ‘We kregen de vraag van een klant om een alternatieve invulling van de jaarlijkse ‘sportdag’ voor het personeel te bedenken. Het moest verfrissend, anders, actief én leuk zijn voor iedereen. Wij maakten een voorstel met verschillende activiteiten, inclusief catering. Het werd met groot enthousiasme ontvangen. Een paar weken later stonden hier ruim 400 enthousiaste gasten te trappelen om te beginnen.’

Hoe zag de dag eruit?
‘We ontvingen alle gasten op het middenterrein. Helemaal ingericht en aangekleed in VOC-stijl. De sportdag werd letterlijk met een knal geopend met een demonstratie kanonschieten. De organisatoren mochten zelf het kanon ontsteken. Vooraf hadden alle deelnemers zich opgegeven voor twee activiteiten. Ze konden kiezen uit een goudjacht, waarbij teams opdrachten kregen op de werf; zoals specerijen raden, boogschieten en klimmen in het want. Daarnaast konden de deelnemers meezeilen met de Bounty, een prachtig zeilschip, ze konden een rondleiding over de werf en het schip krijgen, vlotten bouwen of deelnemen aan een GPS-tocht en workshops smeden of beeldsnijden. Kortom, een heel gevarieerd programma. Voor elk wat wils.’

Op rolletjes
‘Helaas zat het weer niet helemaal mee, maar doordat we delen van het terrein met zeildoek kunnen overkappen en ook binnen volop mogelijkheden hebben, speelde dat niet eens zo’n grote rol. Eigenlijk verliep alles precies zoals we vooraf hadden gepland. We hebben extra aandacht besteed aan het indelen van de groepen om ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste tijd op de juiste plaats was. Dat liep op rolletjes. Gelukkig maar, want meer dan 400 man op de juiste tijd en de juiste plek krijgen is best een uitdaging,’ lacht Alice.

Voor herhaling vatbaar
De dag werd afgesloten met een grote barbecue in stijl. Met shanty-muziek, kampvuren en kramen met heerlijk eten. ‘De sfeer zat er goed in. Gasten waren heel enthousiast en ook de organisatie was heel tevreden: het aantal aanmeldingen voor deze dag was een stuk hoger dan de andere jaren. Men was vooral verrast over alle mogelijkheden en activiteiten die we hier bieden. Het was, ook voor ons als Bataviawerf, een zeer geslaagde dag.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!