Back Back Nieuws

Aboutaleb opent Kick Off EuroCollege Hogeschool

28 september 2009
EuroCollege Hogeschool bestaat sinds 1949 en behoort tot de beste en oudste scholen van Rotterdam. De school is kleinschalig en biedt versnelde & begeleide bachelor en mbo opleidingen aan in Hospitality & Evenementen Management® en International Hotel & Hospitality Management.

De Kick Off van de Senior Projects vindt dit jaar plaats op 29 september in het statige Stadhuis aan de Coolsingel en zal officieel geopend worden door de burgemeester van Rotterdam, de heer A. Aboutaleb. Gedurende deze dag maken de studenten kennis met hun externe opdrachtgevers.

Tevens zullen zij geïnspireerd worden door voordrachten van toonaangevende ondernemers. Vanuit de hotelwereld zullen we dit jaar de directeur van het Suitehotel Pincoffs, de heer Van der Meijden, verwelkomen. Een van de meest

verfijnde hotels van Rotterdam. Uit de evenementenwereld zal een van de directeuren van Winkelman & Van Hessen te Den Haag, de heer Van Hessen, de studenten toespreken. Dit bedrijf is winnaar van diverse evenementen-awards, waaronder de Gouden Giraffe.

De dag wordt afgesloten in de stamkroeg van de school, Melief Bender. Het oudste en gezelligste café van Rotterdam.

De onderwijs benadering van EuroCollege Hogeschool is uniek in Nederland. Tijdens de opleiding staat leren in de echte praktijk centraal. De studenten volgen minimaal 22 uur per week les en besteden daarnaast veel tijd aan projecten. Een gemiddelde studieweek telt al gauw 50 uur. In het tweede studiejaar leren studenten door middel van het Senior Project, om in de echte praktijk een opdracht of evenement uit te voeren.

De school neemt ‘real life’ opdrachten aan uit het bedrijfsleven. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. het CHIO, het ABN AMRO World Tennis Tournament, de organisatie van de 4 meiherdenking te Rotterdam, en het Charity Diner van Sociëteit de Witte. De studenten werken met echte opdrachtgevers, echte deadlines, echte stress en echt geld. Alle ingrediëntenten die nodig zijn om succesvol een carrière te starten in de hotel- en evenementenwereld. Een EuroCollege student leert om de klus altijd af te maken.

 
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!