Aandacht voor preventie gehoorschade lijkt vruchten af te werpenAandacht voor preventie gehoorschade lijkt vruchten af te werpen
Back Back Nieuws

Aandacht voor preventie gehoorschade lijkt vruchten af te werpen

07 februari 2023

Door media-aandacht, campagnes van onder andere I Love My Ears, maatregelen en afspraken in de uitgaansbranche en dankzij elkaar, lijken jongeren zich steeds meer bewust van het belang van een gezond gehoor. Dat dit resulteert in een verhoging van de verkoop van oordoppen met muziekfilter vindt VeiligheidNL fantastisch.

Het kopen van de oordoppen is een belangrijke stap. Om gehoorschade te voorkomen zijn ook de vervolgstappen belangrijk: de oordoppen niet vergeten mee te nemen als je uitgaat, ze indoen en ze inhouden tot je weer naar huis gaat. Om het risico op gehoorschade (tijdens het uitgaan) te verkleinen zijn een aantal tips belangrijk. 

Draag oordoppen

Het dragen van oordoppen met muziekfilter om de impact van de decibellen op je oren te verlagen maakt een enorm verschil en verkleint meteen de kans op blijvende gehoorschade. 

Neem een oorpauze

Het inlassen van stiltemomenten geeft je gehoor de tijd om tussentijds bij te komen van de intense geluiden. Houd tegenover elk uur aan hard geluid ongeveer een kwartier rust aan.

Bewaar afstand

Blif op een redelijke afstand staan van speakers om gehoorschade te beperken. 

Wees alert

Gehoorschade is een opeenstapeling van kleine  beschadigingen en je lichaam geeft tussentijds vaak meerdere waarschuwingssignalen af; bijvoorbeeld een fluittoon na een concert of avond uit. Negeer deze signalen niet. 

Koptelefoon ipv oortjes

Oortjes brengen het geluid rechtstreeks aan in je oren en een koptelefoon doet dit op een meer indirecte manier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!