6 tips voor leuk promotiemateriaal bij je evenement6 tips voor leuk promotiemateriaal bij je evenement
Back Back Nieuws

6 tips voor leuk promotiemateriaal bij je evenement

24 augustus 2020

Het organiseren van een evenement is niet iets wat je zomaar even doet. Daar gaan vaak maanden van voorbereidingen aan vooraf. Niet zelden kost zo’n evenement ook een lieve duit voor de organisator. Daarom is het belangrijk dat al die investeringen van tijd en geld ook tot een succesvol resultaat leiden: een evenement dat mensen niet snel meer vergeten. Voor een goed deel zijn het programma, de locatie en de voorzieningen daar natuurlijk belangrijk in. Maar je kunt mensen ook een handje helpen om jouw evenement ‘onvergetelijk’ te maken: je kunt promotieartikelen bedrukken en ter plekke uitdelen aan bezoekers. Wij geven zes tips voor promotieartikelen die je zou kunnen inzetten.

Tassen

Wellicht zijn tassen wat voor de hand liggend als promotieartikel voor een evenement, maar dat komt dan ook omdat ze simpelweg zeer geschikt zijn. Ten eerste komt een goede tas altijd van pas en zal deze niet snel in de prullenbak verdwijnen, hij zal hoogstens weggegeven worden aan een ander. Ongeacht wie hem krijgt, biedt een tas veel ruimte voor een opdruk. Een grote opdruk wordt ook eerder gezien door voorbijgangers wanneer de ontvanger van de tas deze mee uit winkelen neemt, en op deze manier blijft de herinnering aan jouw evenement lang in leven. Zo bereik je eigenlijk het optimale met je evenement. Natuurlijk kan er ook het en ander aan promotiemateriaal in de tas zitten. Wellicht zijn onderstaande suggesties daar een goed idee voor.

Snoepgoed

Wat mensen ook altijd leuk vinden om te ontvangen op hun weg naar buiten, is snoep. Denk daarbij bijvoorbeeld aan lolly’s of een pakje kauwgom. Van dat laatste kunnen ze ook nog eens langer plezier hebben. Het zijn zaken die doorgaans niet ongebruikt in de prullenbak eindigen. Een pakje kauwgom komt altijd van pas, en een lolly wordt door de ontvanger zelf geconsumeerd of weggegeven. Uiteraard kun je de verpakkingen van de kauwgom en lolly’s laten bedrukken met promotie voor jouw bedrijf of evenement.

LED foamsticks

Is jouw evenement in feite een feest? Dan is feestartikelen bedrukken een leuk idee. Dan bedoelen we niet slingers, hoewel bedrukte ballonnen ter plekke natuurlijk wel een leuke touch zijn. Maar als we het hebben over leuke, originele weggeefartikelen die passen bij een swingend feest en er extra sfeer aan geven, dan zijn LED foamsticks een goede optie. Deze lichtgevende staven kunnen met een folie eromheen met eigen ontwerp gemaakt worden. Het is een artikel dat mensen doorgaans niet al in huis hebben, en dus zeker niet zomaar in de prullenbak zal verdwijnen.

Opblaasartikelen

Houd je een zomers evenement, dan zijn opblaasartikelen leuk als promotieartikel. Wie wil er nu niet een gratis luchtbed voor in het zwembad op vakantie, of een opblaasbaar doel voor een potje voetbal? Een ander leuk idee is een opblaasbare bekerhouder, die natuurlijk erg handig is voor op het strand. Dit is een cadeau dat niet zo snel ongepast is en mensen doorgaans niet al in huis hebben. Uiteraard laat je je opblaasartikelen zo bedrukken dat ze nadrukkelijk herinneren aan jouw evenement. Daar is vaak ook plek zat voor.

Powerbanks

Wil je liever promotieartikelen uitdelen die wat meer zakelijkheid uitstralen, dan zijn powerbank met bedrukking naar eigen ontwerp erop een goed idee. Iedereen kan immers wel een (extra) powerbank gebruiken, want niemand wil onderweg met een lege smartphone komen te zitten. Het is een artikel dat dankbaar in ontvangst zal worden genomen en nog lange tijd in gebruik blijft en dus lang blijft herinneren aan jouw evenement. Natuurlijk zijn powerbanks wel een wat duurder promotieartikel en kunnen ze het best ingezet worden bij evenementen waar er niet al te veel bezoekers zijn, anders kost het je behoorlijk veel geld.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!