6 tips voor een event dat energie geeft6 tips voor een event dat energie geeft
Back Back Nieuws

6 tips voor een event dat energie geeft

11 april 2023

Doodmoe en overprikkeld in de trein neerploffen nadat je een congres hebt bijgewoond. Je herkent dat gevoel vast. In een tijd waarin iedereen op zoek is naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning, wil je dat jouw event energie gééft in plaats van vraagt. En dat heb je als organisator grotendeels zelf in de hand. We geven zeven tips zodat jouw gasten vol energie je event verlaten. 

1. Laat je gasten niet in het ongewisse

Een event bezoeken betekent voor veel gasten: uit hun comfortzone gaan. Naar een locatie gaan die je niet kent. Niet weten hoe de weg ernaartoe gaat zijn. En geen idee hebben wat je ter plekke te wachten staat. Dit alleen al kan zorgen voor de nodige spanning. Neem als organisator daarom zoveel mogelijk obstakels weg. Kies een locatie die makkelijk bereikbaar is, deel van tevoren een goede routebeschrijving en communiceer helder wat het programma gaat zijn. 

2. Less is more

Een lezingenmarathon van negen uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags met enkel vijf minuten ‘wisseltijd’ tussen de lezingen door? Stop. Niet doen! Gun je gasten voldoende tijd tussen programmaonderdelen. Om een frisse neus te halen, een rustig plekje om te zitten te zoeken of nog even na te praten met een andere gast over een lezing. Calculeer rust in. 

3. Geef de ruimte

Een ruimte waar je je in alle rust kunt terugtrekken. Voldoende toiletten zodat je niet in de pauze tien minuten in de rij staat te wachten. En van een seminar naar een workshop lopen, zonder dat je je door drommen mensen moet wurmen. Een rustige omgeving vraagt minder energie van je gasten. Kies dus voor een eventlocatie met voldoende ruimte voor het aantal genodigden. 

4. Las energizers in

Afwisseling gedurende het event doet wonderen voor het energieniveau van je gasten. Dus varieer in soorten programmaonderdelen en las regelmatig energizers in. Laat gasten de wave doen, een klapspelletje of start met een meditatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo maak je energie los en houd je de aandacht vast. 

5. Voed je gasten met energie

Pauzes zijn tijdens je event dé momenten om op energie te komen. Met gezonde hapjes en drankjes zorg je dat je gasten een extra boost krijgen. Bij Spant werken we samen met sterrenchef Dennis Huwaë. Zijn gerechten zijn biologisch, vers en duurzaam. Hij verrast onze gasten keer op keer met zijn originele salades, hapjes en soepen. Veelal plantaardig en dus licht verteerbaar. 

6. Creëer een ontspannen sfeer

Rustige muziek op de achtergrond. Prachtige bloemen en veel groen door de locatie. En kaarsen op de tafeltjes. Stem alle sfeermakers in de locatie goed op elkaar af. Op die manier ontstaat er een geheel. En ook dat geeft rust.

 

Bron: Spant!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!