Back Back Nieuws

500-jarig bestaan van Château Jerusalem in stijl gevierd

31 augustus 2015
In het bijzijn van 450 gasten, bestaande uit een vertegenwoordiging van de Nederlandse top horeca, werd 27 augustus Château Jerusalem in Maastricht officieel geopend. Sinds de zomer van 2014 is Château Jerusalem in gebruik als internationaal support office van horeca projectburo Mise en Place, haar labels, netwerkorganisatie Servicecenter 4Hospitality en trainingsbureau Q-Staff.

Onder de aanwezigen bevonden zich de Ambassadeur van Israël Zijne Excellentie Haim Divon en Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht. Beiden gaven een bijzondere speech over het kasteel als symbool voor de historische verbondenheid tussen Maastricht en Jeruzalem en de basis die daarmee is gelegd voor een vruchtbare samenwerking. Charles van Goch, CEO van Mise en Place, introduceerde vervolgens de huidige bewoners van het Château. Na het klinken van het Maastrichtse volkslied en het lied ‘Jerusalem of Gold’ werd een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd kunstwerk onthuld. Deze onthulling werd gedaan door de Ambassadeur van Israël Zijne Excellentie Haim Divon, Annemarie Penn-te Strake (Burgemeester van Maastricht), Mirjam Clermonts-Aretz (Burgemeester van Meerssen), Benoit Wesly (Honorair Consul van Israël in Maastricht), Camille Oostwegel (Honorair Consul van Frankrijk in Maastricht), Jan Hoen (erevoorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Maastricht Heuvelland) en François Mentink (COO van Mise en Place). Ambassadeur van Israël Zijne Excellentie Haim Divon: ‘For me as a born Jerusalemite it is touching to see a piece of Jerusalem in this part of the world. Chateau Jerusalem connects ancient cities, values and heritages. To see this happening is amazing.’

Twee mijlpalen
Het jaar 2015 is een bijzonder jaar. Naast de viering van het 500-jarig bestaan van Château Jerusalem viert ook Mise en Place Nederland haar 21e verjaardag. Het horeca projectburo is in 1994 gestart op de campus van Hotelschool Maastricht en werkte de eerste jaren vanuit een garagebox aan de Populierweg in de wijk Limmel. Inmiddels is Mise en Place in 7 landen vertegenwoordigd, met ruim 50 vestigingen. Na 21 jaar is Mise en Place teruggekeerd naar haar roots, de wijk Limmel.

Bewoners
Alle bedrijven die gevestigd zijn in Château Jerusalem hebben één ding gemeen: hart voor hospitality. Op nationaal én internationaal gebied ondersteunen en ontwikkelen zij meer dan 8.000 collega’s wereldwijd en zetten zij zich in om netwerken binnen de hospitality branche te bevorderen. De bewoners van Château Jerusalem: Mise en Place, Cuise, Staffable, MeP Events, Project Managers Groep, Q-staff en Servicecenter 4Hospitality. Ook werd een nieuw label geïntroduceerd: P/Pulse, het nieuwe internationale hostessenlabel van Mise en Place.

Naast de functie als support office, dient het château tevens als opleidingscentrum (MeP academy). Daarnaast heeft het ook een derde functie: het bieden van een enorm netwerk binnen de wereldwijde hospitality branche, middels netwerkplatformen zoals HotelloTOP (alumni van hotelscholen) en EPCAS (Europese topcateraars).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!