Back Back Nieuws

5 jaar Fort Royale op Forteiland IJmuiden

13 oktober 2012
Voor het 5de jaar achtereen keert dit jaar het leukste kerst- en winterevenement voor bedrijven weer terug op het Forteiland. Fort Royale! Als kerstfeest, eindejaarsafsluiting, Nieuwjaarsborrel of compleet winterarrangement. Door de enorme vraag wordt het forteiland zelfs vanaf half oktober alweer omgetoverd tot fantasie eiland.

Extra sfeer
Ondanks dat het Forteiland IJmuiden zelf al sfeervol is, gooit PBN er met het
winterarrangement Fort Royale nog een paar schepjes bovenop. Keer de drukte de rug toe en laat Koning Emma je hoogstpersoonlijk naar het Forteiland vervoeren. Zet voet aan wal op vier hectare historie en laat het eiland de rest doen. Dwaal door de gangen van het eeuwenoude fort en volg de ontelbare lampjes, kaarsen, fakkels en vuurkorven op weg naar het diner aan de langste tafel waar je ooit aan gezeten hebt.

De locatie
Het Forteiland van IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. In vijfentwintig minuten rijden van Amsterdam ben je er. Met plaats voor zo’n 40 tot 400 deelnemers om te verdwalen in de kilometerslange gangen van het uit 1880 afstammende Fort.

Proef Fort Royale
‘In IJmuiden op de ‘Kop van de Haven’ worden de gasten ontvangen aan boord van Koningin Emma’, legt Rick Slabbers, directeur PBN, uit. ‘In 10 minuten varen begint het eigenlijk al, het gevoel even weg te zijn, op ontdekkingsreis. Ontvangst op het Forteiland is met glühwein en chocolademelk voor de openhaard, dwaal vervolgens door het gangenstelsel, snuffel aan de historie en doe waar je zin in hebt. In verschillende ruimtes van het gangenstelsel is voor ieder wat wils; voor de romantische wijnproever en de avontuurlijke lekkerbek. Welke wijnproever herkent de juiste wijnen tijdens de proefexpeditie? Wie schiet de meeste kerstballen uit de boom met een luchtbuks? Wie verslaat de kok in het bereiden van gastronomische hapjes? Welk stel hersens heeft de meeste Fortkennis paraat? En wat wensen collega’s elkaar nu werkelijk toe in zelf opgenomen videoboodschappen? Ontdek het zelf.’

Veel vraag
Rick Slabbers, vertelt hoe verheugd hij is te horen dat er weer zoveel vraag naar het winterprogramma op het Forteiland is. ‘Onze evenementen zijn altijd al compleet, op maat gemaakt en bieden voor ieder wat wils. Toch is Fort Royale nog specialer en doen we overal een schepje bovenop. Het moet ten slotte een bedrijfsevenement worden om nooit meer te vergeten… en naar horen zeggen is dat al 4 jaar achtereen gelukt. De mogelijkheden van het eiland en het fort zijn oneindig en bovendien hoeven we ons niets aan te trekken van het Hollandse klimaat, gezien het programma van Fort Royale zich binnen de Fortmuren afpeelt en alle zalen heerlijk zijn verwarmd.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!