The Unseen - Wereldcinema festival The Unseen - Wereldcinema festival
Back Back Nieuws

45 Films en bijzondere ontmoetingen tijdens Wereldcinema festival

08 augustus 2017

Rialto presenteert het volledige programma van World Cinema Amsterdam. Het enige echte wereldcinema festival van Nederland zal dit jaar van 17 tot en met 26 augustus plaatsvinden. Tien dagen lang worden de beste, onafhankelijk geproduceerde films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika vertoond. Het programma met 45 films afkomstig uit de hele wereld, is beschikbaar op www.worldcinemaamsterdam.nl.

Zeventien regisseurs

Het festival is meer dan film. Ook ontmoetingen staan centraal. Niet alleen kunnen de bezoekers elkaar, maar ook de regisseurs van de films tegenkomen. Dit jaar verwelkomt het festival zeventien filmmakers. Zij beantwoorden na de vertoning van hun films vragen van het publiek. Aanwezig zijn:

Competitie
Cecilia Atán & Valeria Pivato - LA NOVIA DEL DESIERTO
Ariel Escalante - EL SONIDO DE LAS COSAS
Alain Gomis - FÉLICITÉ (openingsfilm)
Júlia Murat - PENDULAR
John Trengove - THE WOUND
Daniela Thomas - VAZANTE

Special Screenings
Mahmoud Al Massad - BLESSED BENEFIT

Actual Africa
Apolline Traoré - FRONTIÈRES
Rahmatou Keït - THE WEDDING RING
Ernest Nkosi - THINA SOBABILI: THE TWO OF US
Malique Mohamud & Bouba Dola - LA RAGE
Keni Ogunlola - LODGERS
Mantegaflot Sileshi - GERRETA

GO CUBA!
Gretel Marín Palacio - EL ÚLTIMO PAÍS
Alán González - EL HORMIGUERO

Feesten

Op de twee zaterdagen vinden er feestjes plaats in Rialto. Na de opening van het Actual Africa filmprogramma op zaterdag 19 augustus, gaat de viering van de Afrikaanse cinema door op de dansvloer van Rialto, in samenwerking met Big Yaad en Braamies. Op zaterdag 26 augustus wordt het festival afgesloten met een spectaculaire Cumbia-Party van Bassculture Foundation. Oftewel: een opzwepende mix van Latin American & African beats tot in de kleine uurtjes, met een DJ-set van Dick El Demasiado.

Locaties & kaartverkoop

World Cinema Amsterdam vindt plaats op verschillende binnen -en buitenlocaties. Binnen: Rialto & De Balie. Buiten: Oosterpark (De Tropen Café), Vondelpark (Openluchttheater), Marie Heinekenplein en VU Campus (On the Roofff). Vrijdag 11 augustus vindt de eerste openluchtvoorstelling plaats; NEWTON in het Oosterpark, in de (binnen)tuin van Café de Tropen. Zie www.worldcinemaamsterdam.nl voor online kaartverkoop en programma informatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!