Back Back Nieuws

400 jaar NY op de Rotterdamse Henry Hudson

10 september 2009
De Rotterdamse rederij Spido, die dit jaar het negentigjarig bestaan viert, haakt in op de NY 400-week. Dat is de viering van het feit dat het huidige Manhattan in 1609 vierhonderd jaar geleden werd ontdekt door de op het VOC- schip ‘De Halve Maen’ varende Engelse kapitein Henry Hudson. Diens naam werd als eerbetoon geschonken aan de rivier en baai van de stad die veel later bekend werd als New York.

400 jaar New York + 90 jaar Spido
Met het schip Henry Hudson in de vloot, wil Spido de viering van 400 jaar New York in Rotterdam niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ter gelegenheid van deze mijlpaal biedt Spido het schip Henry Hudson in de periode van 15 oktober tot 15 december aan in een speciaal  NY400 /Spido 90-jaar jubileumarrangement.

Arrangement
Vier uur, geheel verzorgd, op het schip met de naam van de Engelse kapitein, kost 67,50 euro per persoon. De bijkomende kosten voor het varen worden niet in rekening gebracht. Het arrangement is voor minimaal 50 en maximaal 80 personen. 

NY 400-week

Tijdens de NY 400-week staan tal van festiviteiten en evenementen op het programma die de sterke band tussen de stad New York en ons land benadrukken. Prins Willem-Alexander en prinses Maxima zijn inmiddels in New York en zullen bij tal van festiviteiten aanwezig zijn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!