250 m2 Glazen wand onthuld in RDM Onderzeebootloods 250 m2 Glazen wand onthuld in RDM Onderzeebootloods
Back Back Nieuws

250 m2 Glazen wand onthuld in RDM Onderzeeboot loods

18 mei 2017

In de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam werd op feestelijke wijze een nieuwe aanwinst gepresenteerd. Op dinsdag 16 mei werd een 250 m2 glazen wand in de gevel van deze bijzondere en historische loods onthuld. Hiermee wordt de dynamiek van de Rotterdamse haven nog meer ervaren en betrokken bij evenementen.

Evenementen voor 5 tot 5000 personen

In 1902 werd De Rotterdamsche Droogdok Maatschappij N.V. (RDM) opgericht. Voor de bouw van drie onderzeeërs van de koloniale K-klasse werd in 1928-1929 de Onderzeebootloods gebouwd. In totaal werden in deze loods 16 onderzeeërs gebouwd, ook het stoomschip 'Rotterdam' van de Holland-Amerika Lijn werd in deze loods gemaakt. De loods werd tot wel drie keer toe uitgebreid. In 2010 werd door het Havenbedrijf Rotterdam een eerste stap gezet richting evenementen; de loods werd ingezet voor diverse grootschalige kunstprojecten en tentoonstellingen. Sinds 2016 is de exploitatie van de evenementen in de RDM Onderzeebootloods en het RDM Congrescentrum in handen van Rotterdam Ahoy. Onder de naam RDM Events worden hier evenementen voor 5 tot 5000 personen georganiseerd.

Dichterbij de haven kom je niet

Jeroen Steens, Director Port Development Havenbedrijf Rotterdam: 'Ik noem het 'een goed huwelijk'. Samen met de Hogeschool Rotterdam en Ahoy zetten we sterk in op de verdere ontwikkeling van RDM Rotterdam als dé plek voor innovatie in de haven. Met de realisatie van de glazen wand staat de RDM Onderzeebootloods nu met stip op nummer 1 als unieke evenementenlocatie. Dichterbij de haven kom je niet!' Peter van der Veer, Directeur Ahoy en RDM Events: 'Het is bijzonder hoe Ahoy en de haven met elkaar verweven zijn. Wie had in 1950 bij de totstandkoming van Ahoy middels de havententoonstelling 'Rotterdam Ahoy!' kunnen denken dat wij jaren later letterlijk terug zouden zijn in de haven? Vol trots organiseren en faciliteren wij nu ruim een jaar events in de prachtige Onderzeebootloods. De nieuwe glazen wand belooft de locatie nog unieker te maken.'

Aftermovie officiële opening

Fotografie: CB Images

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!