Back Back Nieuws

16 nominaties voor Horecava Innovation Award 2012

21 november 2011
Bij de 16 nominaties voor de 12e editie van de Horecava Innovation Award is een opvallende hoofdrol weggelegd voor efficiency en gemak. De toptrends van de afgelopen jaren – duurzaamheid en beleving – blijven overigens overeind. De jury ontving dit jaar ruim 160 aanmeldingen.

Stroperige economie als stimulans
Op de eerste dag van Horecava 2012, maandag 9 januari, maakt de jury de winnaars bekend. Alle nominaties zijn te zien bij de ‘wereld’ INNOVEER!, op de komende Horecava, van 9 tot en met 12 januari 2012 in Amsterdam RAI. De stroperige economische situatie lijkt veel fabrikanten en leveranciers te stimuleren om arbeid- en kostenbesparende innovaties te presenteren en producten/diensten te lanceren die het rendement verbeteren.
 
Genomineerden
Bij de genomineerden o.a.: een compacte, slimme vaatwasmachine, twee convenience foodproducten van hoge kwaliteit, een vernieuwende digitale rendementscoach, een loyalty systeem om eigen acties te communiceren en het samenbrengen van gasten via sociale media. En over gemak gesproken: twee ‘opvouwbare’ design nominaties (een bar en een statafel) zijn snel en handig op te bouwen en vergen weinig opslagruimte.
 
Groen en beleving
De lijst van nominaties laat verder zien dat groen en beleving ook prima blijven scoren. Opvallend: de winnaar van de begin 2011 uitgereikte Horecava Duurzaamheidsaward (oesterzwammen gekweekt op koffiedik) sleepte weer een nominatie binnen. Nu met duurzame snacks, waarin de oesterzwammen zijn verwerkt. Ook bijzonder: één bedrijf (Eijsink Afrekensystemen) krijgt twee nominaties: één bij Equipment & Service en één bij Concepts & Co-Creation (deze samen met twee andere partijen).
 
Beleving sector
In de sector beleving halen onder meer een ijsfondueconcept, een inspirerend talentenevenement en een smakelijke likeurschuim de laatste 16. De competitie om de Horecava Innovation Award staat open voor alle fabrikanten en leveranciers, dus niet alleen voor exposanten. Een jury van deskundigen (vakjournalisten, experts, ondernemers en chefkoks) beoordeelde alle inzendingen.
 
Publieksprijs
Niet alleen de vakjury, maar ook het publiek kan aangeven wat zijn favoriete innovatie is. De publiekswedstrijd start begin december op de Horecava-Facebookpagina. Wie meedoet, maakt kans op aantrekkelijke prijzen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!