15 finalisten 'Wine bar of the Year 2023' bekend 15 finalisten 'Wine bar of the Year 2023' bekend
Back Back Nieuws

15 finalisten 'Wine bar of the Year 2023' bekend

07 december 2023

Afgelopen november stond geheel in teken van de publieksronde van de allerleukste verkiezing van het jaar: Wine bar of the Year 2023. Met meer dan 150 deelnemende wijnbars en meer dan 5.000 stemmen is het weer een geslaagde editie. Uit de 25 wijnbars met het hoogst aantal stemmen zijn door de vakjury 15 finalisten geselecteerd en die gaan door naar de volgende ronde. Deze 15 wijnbars worden tijdens een mystery visit gekeurd, en na juryberaad zal bekend worden welke wijnbar zich Wine bar of the Year 2023 mag noemen. De winnaar wint naast eeuwige roem een unieke box met de 6 hoogst gewaardeerde wijnen uit de Platter Guide 2023, aangeboden door sponsor Wines of South Africa.

Top 15

De competitie Wine Bar of the Year startte in 2014 en is jaarlijks een groot succes. Ook dit jaar werd door de wijnbars alles uit de wijnkast getrokken om zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen. Uit de publieksstemmen op hun favoriete wijnbar is door de vakjury een top 15 gekozen. Welke dat zijn vind je hieronder op alfabetische volgorde:

1. Bouzy Prinsenstraat – Den Haag
2. Chateau Amsterdam - Amsterdam
3. Het Wijnhuis – Zwolle
4. Nic & Ik Wine and Food – Zutphen
5. Oocker - Amsterdam
6. Proeflokaal 1574 – Leiden
7. Proef bij Platenburg – Rotterdam
8. QV Winebar & Osteria - Amsterdam
9. The Harlem Social Club – Haarlem
10. Vine – Tilburg
11. Vineria Nebbiolo – Baarn
12. Wijnbar de Buren – Schijndel
13. Wijnbar GIJS – Someren
14. Wijnbar Ma Cherie – Tilburg
15. Wijnbar OAK – Zwolle

Deze wijnbars zullen verder strijden om de titel Wine bar of the Year 2023, de winnaar wordt begin januari, tijdens de Horecava 2024 bekend gemaakt in de winnende wijnbar van Wine bar of the Year 2023: Paskamer Amsterdam.

Criteria

De wijnbars worden beoordeeld op verschillende facetten. Want wat maakt een wijnbar dé beste wijnbar van Nederland? Er wordt o.a. gekeken naar de hoeveelheid open wijnen, aanwezige kennis van het personeel, het juiste glaswerk, bijpassende kleine gerechtjes, de service en of er een overzichtelijke wijnkaart wordt gepresenteerd. Ook belangrijk is of de eerste functie van de locatie vooral die van wijnbar is en niet wijnrestaurant of brasserie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!