11 jaar Performance Travel: Ondernemend, creatief en ambitieus11 jaar Performance Travel: Ondernemend, creatief en ambitieus
Back Back Interview

11 jaar Performance Travel: Ondernemend, creatief en ambitieus

27 april 2021

Van een dorpse zolderkamer tot dynamisch kantoor in het hart van Amsterdam. Het incoming incentivebureau Performance Travel bestond in 2020 alweer ruim 10 jaar. Waar het een feestelijk jubileumjaar had moeten worden, werd het een jaar van vallen, opstaan, leren en omscholen. We kijken terug en vooruit met eigenaar Daan Riemeijer.

Ondernemend

Op 6 januari 2010 startte Daan met Performance Travel vanuit een zolderkamer. ‘Mijn ouders hadden daarvoor een reis- en incentivebureau, maar dit bedrijf raakte door de bankencrisis in zwaar weer. Ik had veel ervaring opgedaan in het familiebedrijf en besloot een bedrijf op te zetten met de focus op MICE naar Nederland.’ Daan zette samenwerkingen met saleskantoren in Duitsland en Engeland op en richtte zich volledig op MICE naar Nederland, met Amsterdam als voornaamste bestemming. Met succes: Performance Travel groeide uit tot een succesvolle onderneming, waarin nog altijd de kernwaarden persoonlijk, betrouwbaar en creatief de boventoon voeren.

  • 11 jaar Performance Travel: Ondernemend, creatief en ambitieus
    Daan Riemeijer en Maud Habets
  • 11 jaar Performance Travel: Ondernemend, creatief en ambitieus

Amsterdam en fijne samenwerkingen

In 2016 liep Daan tegen een unieke kans aan. ‘Ik wilde graag een kantoor in Amsterdam en stuitte op een geweldige unit aan de Damrak, waar we nu alweer ruim 5 jaar zitten.’ Nog altijd is Amsterdam de meest gevraagde bestemming, maar Performance Travel breidt dit steeds meer uit naar andere steden in Nederland. ‘Inmiddels hebben we een fijne samenwerking met bijvoorbeeld Rotterdam Partners, waarbij we gezamenlijk de schouders onder projecten zetten – van productlanceringen tot incentivereizen.’ Naast de incoming tak hebben we inmiddels ook een aantal Nederlandse corporates waar we al jaren reizen voor naar het buitenland mogen organiseren.

Familiair

Het team van Performance Travel bestond voor de coronacrisis uit vier vaste medewerkers en drie vaste freelancers. ‘Inmiddels hebben we terug moeten schalen naar een vaste medewerker en een vaste freelancer. Maud Habets, die de operationele bedrijfsvoering sinds april 2019 op zich neemt, maakt samen met Daan de onderneming klaar voor de nieuw ontstane situatie na corona. Daan heeft het vak geleerd van zijn moeder, Loes Nauta, die inmiddels de 70 gepasseerd is en het wat rustiger aan doet. De kernwaarde persoonlijk is er door Loes met de paplepel ingegoten en blijft een belangrijke troef voor het bedrijf. ‘Het aantal keren dat we zware pitches hebben gewonnen door te bellen of te ontmoeten en een goed verhaal te vertellen zijn ontelbaar, dat is geen toeval meer.’

Ambities en vooruitzichten

Dat de branche door de coronacrisis opgeschud is, mag als understatement worden bestempeld. ‘We geloven heel erg dat live-ontmoetingen weer terugkomen, men snakt simpelweg naar face to face contact’, weet Daan. ‘Wij verwachten echter een behoorlijke verandering in hoe (zakelijke) bijeenkomsten gaan worden georganiseerd. De tijd van pretreizen, verplichte fysieke aanwezigheid tijdens bijeenkomsten en simpele ABC-programma’s ligt wel achter ons denken we.’ Daan verwacht dat bij elke zakelijke reisbeweging een afweging plaats zal gaan vinden. Op de korte termijn tussen risico en noodzaak en op de lange termijn tussen welzijn en noodzaak. ‘Onze taak als livespecialisten zit hem in het aanbieden van ervaringen die een blijvende indruk achterlaten op de doelgroep die niet door een online omgeving kunnen worden vervangen. Hierbij zal mede aangewakkerd door de coronacrisis de aandacht voor het welzijn van de wereld en het individu centraler komen te staan.’ Daarnaast verwacht Performance Travel een veranderend verdienmodel voor bureaus, waarbij de rol meer als consultant en adviseur op uurtarief gespeeld wordt, met modulaire extra’s als facturatie leveranciers, registratietools en personeel on site die bijgeboekt kunnen worden. Daan en Maud zijn druk bezig om deze vertaalslag naar de nieuwe werkelijkheid te maken om zodra ‘we weer mogen’ er te staan met een onderscheidende propositie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!