Symposium voor congresorganisatoren Symposium voor congresorganisatoren
Back Back Nieuws

Symposium voor congres organisatoren

21 april 2017

Het symposium 'Buiten de kaders treden met je congresorganisatie' bood congresorganisatoren inzicht in de verschillende uitdagingen waar zij mee te maken kunnen krijgen. Op dinsdag 18 april kwamen zo'n 35 mensen werkzaam in de verenigingsbranche en de wetenschappelijke sector samen in de Mariënhof in Amersfoort om van collega's te leren en kennis te delen. Daarnaast waren er experts uit de lokale congres- en vergaderbranche aanwezig om concrete vragen te beantwoorden.

Keynotes

Tijdens een inspirerend middagprogramma kregen de afgevaardigden vanuit beroepsverenigingen praktische tips en voorbeelden voor de organisatie van een congres. Tijdens een interactieve sessie hebben Sven Boelhouwer en Annelies de Hartog van de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) een praktische toelichting gegeven over de drie onderdelen van hun jaarcongres; vernieuwing, het business model van sponsoring en het aantrekken van meer deelnemers. Daarnaast gaf Professor Mathieu Weggeman een lezing over de generatieverschillen en hoe dit toegepast kan worden bij verenigingen.

Rode loper ambitie

Vanaf juni 2016 zetten de Gemeente Amersfoort, hoteliers en de congreslocaties zich gezamenlijk in om Amersfoort en de regio op de kaart te zetten als een zeer geschikte locatie voor (inter)nationale wetenschappelijke congressen. Er is hiervoor een 'rode loper ambitie' gemaakt om potentiële congresorganisatoren te ondersteunen in verschillende aspecten. Een onderdeel hiervan is het bieden van content. Door middel van het organiseren van inhoudelijke sessies wordt er toegevoegde waarde gecreëerd voor verenigingen en wetenschappelijke instellingen en kan Amersfoort zich niet alleen profileren als een bestemming met prachtige locaties en hotels, maar ook als een goede partner met een gedegen kennis van de verenigingsbranche en de wetenschappelijke sector.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!