Back Back Nieuws

ROCCA Sport & Adventure voor de 3e keer GREEN KEY goud gecertificeerd

12 februari 2014
De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg en duurzaam ondernemen. ROCCA Sport & Adventure uit Gulpen heeft onlangs voor de 3e keer op rij aangetoond op het hoogste (“gouden”) niveau te presteren. Het bedrijf neemt daarbij een uitzonderlijke positie in binnen de sector sportieve evenementen en buitensport.

Aangesloten bedrijven die zich door Green Key laten certificeren, laten zien dat zij er alles aan doen om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. En daarmee gaat ROCCA Sport & Adventure verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het Green Key certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer maatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het ‘duurzaamheids’ niveau. In 2010 behaalde ROCCA als eerste in haar branche het gouden certificaat. Dat niveau werd in de tussentijd nogmaals bereikt en tijdens de onlangs uitgevoerde keuring bleek het bedrijf wederom aan alle criteria te voldoen.

Duurzaamheidsbeleid
ROCCA Sport & Adventure voert al jarenlang een expliciet duurzaamheidsbeleid. Zo heeft het bedrijf o.a. een lange lijst met energiebesparende maatregelen uitgevoerd: het dak is voorzien van zonnecollector systemen, er is een grijswater circuit en beschikt men over een eigen warmtekracht koppeling energiecentrale. Daarnaast wordt er duurzaam ingekocht met fairtraide en biologische streekproducten of personeelskleding van 100% natuurlijke, biologische en gerecyclede vezels. En geklommen wordt er tegenwoordig met Eco friendly ropes welke gefabriceerd worden met gerecycleerde vezels. Tenslotte is ROCCA actief ondersteuner van lokale initiatieven en verleend haar medewerking aan diverse natuurontwikkelings- en natuureducatie projecten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!