Back Back Nieuws

Derde editie Goudse Touroperatordag succesvol

06 oktober 2014
VVV Gouda organiseerde donderdag 2 oktober samen met de gemeente en de toeristische partners de 3e editie van de Goudse touroperatordag. Zo’n 30 Nederlandse en Vlaamse touroperators en incentive organisaties meldden zich aan om op deze middag het meest bijzondere, opmerkelijke, gastvrije toeristische aanbod van Gouda te ervaren. De middag gaf inzicht in de mogelijkheden voor dag- en meerdaagse tours met Gouda als middelpunt van het programma. Gouda is met haar centrale ligging in de Randstad bovendien de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan andere Holland Classics, zoals Kinderdijk, Delft, Utrecht en de Keukenhof.

Proef en beleef 
De touroperators konden vooraf kiezen uit twee programma’s: ‘Gouda, Stad van Kaas en Ambachten’ en ‘Gouda, een echte Holland Classic’. In de ochtend kon men optioneel een kaasboerderij in de omgeving bezoeken.De gasten werden gezamenlijk met een lunch ontvangen bij Kruim in de nieuwe Chocoladefabriek. Vervolgens werden de gasten al fietsend, wandelen en varend meegenomen langs de highlights van de stad.

‘Complimenten voor het programma’ aldus een van de aanwezige touroperators die in de ochtend ook al een bezoek heeft gebracht aan Kaasboerderij Hoogerwaard. Onderweg beleefde men Gouda op haar best. Er werd ondermeer een kijkje genomen in de keuken van de Punselie Cookie Company, winnaar van de VVV Rob de Bes Award, een stuk gefietst door de binnenstad en gevaren door de Goudse Grachten.

De middag eindigde met een netwerkborrel op een locatie met een prachtig uitzicht op het mooiste marktplein van Nederland: de grote zaal van Brasserie-Bar De Zalm. Diverse Goudse partijen, waaronder de organisatie van Gouda bij Kaarslicht met het programma van vrijdag 12 december 2014, en het BEST WESTERN PLUS City Hotel Gouda waren aanwezig om hun aanbod toe te lichten. Het BEST WESTERN PLUS City Hotel Gouda heeft samen met het Campanile Hotel de aanwezige touroperators ook dit jaar weer een overnachting aangeboden, zodat ze zelf kunnen ervaren hoe heerlijk het is om in het gastvrije Gouda te overnachten. Ook wethouder Daphne Bergman was aanwezig om de touroperators van harte welkom te heten in het mooie Gouda.

Goede samenwerking
Iedereen in het werkveld verteld vol passie over het werk of bezienswaardigheid. Zij geven het echte Goudse gastvrije gevoel mee aan de bezoekers. ‘Deze dag is zo’n succes geworden omdat alle toeristische partners hun uiterste best hebben gedaan om dit mogelijk te maken. De samenwerking, het aanbod en het enthousiasme waarmee iedereen zijn verhaal vertelt, werkt aanstekelijk!’ zegt een tevreden Heleen de Winter namens VVV Gouda en Gemeente Gouda.

Foto: Yvonne Palsgraaf

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!