Zwarte Cross-directrice Tante Rikie gaat met pensioenZwarte Cross-directrice Tante Rikie gaat met pensioen
Back Back Nieuws

Zwarte Cross-directrice Tante Rikie gaat met pensioen

04 september 2019

Tante Rikie is gisteren 70 jaar geworden! Op deze heugelijke dag kondigde ze ook haar afscheid aan als festivaldirectrice van de Zwarte Cross. Tante Rikie: 'Bij het naderen van mijn 70ste verjaardag begon ook het terugkijken op mijn carrière als eerste festivaldirectrice van Nederland. Daar ben ik nooit zo van maar na de afgelopen Zwarte Cross kon ik het niet laten om te bladeren in mijn fotoalbums. Tijdens mijn vakantie bleef ik ook maar praten over mooie momenten van de afgelopen 23 edities. Toen ik thuiskwam, wist ik het: na de Zwarte Cross 2020 hang ik mijn draagstoel aan de wilgen.'

Tussen de oren is Tante Rikie nog zo fit dat ze de draagstoel, met dragers en al, het liefst zelf tilt. Maar na 23 jaar kan ze niet meer vier dagen lang, van ‘s ochtends tot ‘s nachts, op het festivalterrein aan het werk zijn. Voor de zo gewoon gebleven diva wordt het tijd voor een welverdiend pensioen. Tante Rikie zal echter nooit helemaal van het toneel verdwijnen. Ze is voor eeuwig de onbetwiste festivaldirectrice van de Zwarte Cross en haar beeltenis zal te zien blijven op het festival. Er komt geen opvolger want ze is immers niet te vervangen.

Thema Zwarte Cross 2020: ‘Jullie kunnen het!’

Met het terugkijken kwam ook het besef dat Rikie misbaar is geworden. 'De organisatie loopt als een tierelier en als ik vanuit de coulissen naar het publiek kijk dan denk ik: wat prachtig!', vertelt de zichtbaar geëmotioneerde festivaldirectrice. 'Het thema van de Zwarte Cross 2020 is daarom: ‘Jullie kunnen het!’. Ik ben tot de conclusie gekomen dat goed volk helemaal geen leider nodig heeft en met dit thema wil ik zeggen: jullie kunnen een fantastisch festival organiseren, jullie kunnen er een geweldig feest van maken en jullie kunnen al je dromen waarmaken op de Zwarte Cross, maar ook vooral daar buiten'.

Jubeljaar tot en met de Zwarte Cross

Met veel plezier en trots kondigt de organisatie een jubeljaar aan. Dit zal duren tot en met de Zwarte Cross 2020. Tijdens dit feestjaar wordt op alle mogelijke manieren aandacht gevraagd voor wat Tante Rikie betekent voor de Zwarte Cross en haar bezoekers. Tijdens de Zwarte Cross 2020 wordt de Grote Roergangster op spectaculaire wijze uitgezwaaid. Hier zal gedurende het jubeljaar meer bekend over worden gemaakt. Uiteraard wordt ze zolang als ze wil met alle egards als eregast verwelkomd. Tante Rikie: 'Ik ben nog nooit als bezoeker naar de Zwarte Cross geweest, haha. Hoe zou het eruit zien tussen alle mensen in plaats van erboven? Maar goed, eerst de Zwarte Cross 2020 en daar heb ik enorm veel zin in!'.

'Lieve Tante Rikie, van harte gefeliciteerd met uw 70ste verjaardag. Bedankt voor alles wat u voor De Feestfabriek en de Zwarte Cross heeft gedaan. Geniet straks van het leven als gepensioneerde festivaldirectrice!' - Het Zwarte Cross team. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!