Zomer, winter….? Bestemming: Thuishaven!Zomer, winter….? Bestemming: Thuishaven!
Back Back Locaties

Zomer, winter….? Bestemming: Thuishaven!

30 september 2019

Je zou bij een outdoor locatie, wat Thuishaven is, niet direct denken hier ook je winterfestijn te organiseren. Thuishaven, eerder host van award shows, congressen en personeelsfeesten nodigt je van harte uit om ieder seizoen te komen proeven. Thuishaven is een unieke locatie in Amsterdam met een dito eigen stijl. 'Met niet al te moeilijke aanpassingen zijn we een erg goeie indoor winterlocatie. Ook in de winter kun je hier een tof congres neerzetten', aldus Ivo van der Pauw, managing partner B2B events Thuishaven.

Voor een congres heb je in de regel een grote locatie met meerdere zalen nodig en die zijn best zeldzaam. Thuishaven is vanwege haar omvang bij uitstek een congreslocatie.

500m2 transparante tent

Op het grote buitenterrein verrijst deze winter in samenwerking met Maessen Tenten een 20 x 25 meter tent. Het dak, de muren, alles is transparant, waardoor het zicht op het terrein behouden blijft, maar je lekker warm binnen zit. 500 m2 extra ruimte voor plenaire sessies en grote diners.

De hele winter door drie verwarmde zalen. Want, vaste waarden op het terrein zijn de 615 m2 rood-gele circustent en de 350 m2 halfronde Loods. ‘En hier kunnen nog extra ruimtes aan toegevoegd worden, tenten van 100m2 tot wel 1000m2, die kunnen dienen als subruimtes.’

Bezoeker niet in de kou

‘De kerstfeesten, kerstdiners of nieuwjaarstoespraken staan weer voor de poort. De bezoeker zal bij ons evenwel niet in de kou zitten. Al onze ruimtes zijn goed verwarmd. We kunnen tunnels neerzetten die de zalen van ingang naar ingang verbinden, maar het is ook mogelijk om grote vuurkorven te plaatsen die verwarmde paden creëren tussen de locaties. In de winter gebruiken we natuurlijk sowieso meer verlichting. Met al die lichten op de bomen creëert dat zeker wel een sprookjesachtig effect op ons terrein. En sneeuw blijft erg mooi liggen op zand.’

Winterarrangement keuken

Onze keukenbrigade staat altijd klaar om mee te denken met aangepaste seizoenconcepten. Streetfood-diners is het concept dat we standaard aanbieden. In de winter voeren we hier vaak een luxer variant van uit. Dan wordt het een zogeheten sit-down diner, zodat je je eten niet bij de kraampjes moet ophalen. Het Thuishaventeam serveert in dat geval een shared dining concept aan tafel.

Minder strak, en vrijer

Ieder zakelijk evenement heeft een inhoudelijk component. Er is vrijwel altijd sprake van kennisoverdracht. Elke ruimte heeft zijn eigen karakter. Het effect van Thuishaven is dat het op een informelere manier overgebracht wordt. En hoe vaak gebeurt het dat je na een congres voor de borrel of slotfeest naar andere locatie wordt geleid? Dat hoeft hier niet.

Thuishaven is continue bezig met verbouwingen om de locatie te verbeteren. De loods is verbouwd en heeft nu een vide waardoor je kleinere groepen gemakkelijk opsplitst in diner en feest. De entree heeft een metamorfose gekregen met graffiti en artwork. En er komt een toren op het terrein. Vanaf het verhoogd terras wordt een brug gebouwd naar de toren, zodat je over de bezoekers kunt lopen. Het biedt tevens de gelegenheid eens goed over het naastgelegen haventerrein uit te kijken.

Toplocatie

Het festivalterrein Thuishaven is gevestigd in het Westelijk industriegebied van Amsterdam, dat vlak naast de ring A10 ligt. Metrostation Isolatorweg (één halte van Station Sloterdijk) brengt je tot praktisch vóór de poort. Met de (OV) fiets ben je er vanaf het station binnen een kwartier, en kom je vanuit andere delen van Amsterdam, eenmaal in het Westerpark geldt een 10 minuten fietsafstand. Er stopt een bus voor de deur én er is voldoende parkeergelegenheid. Overdag betaal je 10 cent (!) per uur. Doordeweeks tot 19:00 uur, in het weekend zelfs gratis.

Door  > Lilian Kuerten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!