Zomer 2021 in het Nederlands OpenluchtmuseumZomer 2021 in het Nederlands Openluchtmuseum
Back Back Nieuws

Zomer 2021 in het Nederlands Openluchtmuseum

18 mei 2021

Vanaf woensdag 19 mei opent het Openluchtmuseum weer haar deuren. In 2021 staat het ambacht nog meer in de schijnwerpers in het Openluchtmuseum. Er is onder meer een heuse Ambachtenroute, waar je bij diverse ambachtspresentaties informatiekaarten kunt verzamelen waarmee je thuis zelf aan de slag kunt en een nieuwe tentoonstelling ‘Makers in Beeld. Het ambacht van nu’ die hedendaagse ambachtslieden aan het woord laat; van traditionele ambachten als scheepstimmerman en klompenmaker tot maker van borstprotheses, kledingontwerper en hennakunstenaar.

De ijstijd breekt aan met de opening van ijssalon Venezia

Vanaf 11 juni 2021 is aan het Zaanse Plein de ijssalon Venezia geopend. De befaamde ijssalon uit Utrecht die decennia lang werd gerund door de familie De Lorenzo. Venezia is helemaal ingericht zoals het er in de jaren 1960 in Utrecht heeft uitgezien. Bezoekers kunnen er ambachtelijk Italiaans ijs ervaren in de acht smaken van destijds, smaken die nog steeds erg populair zijn in Nederland, te weten: vanille, aardbei, citroen, chocola, pistache, mokka, malaga en hazelnoot.

25 jaar tram in het Openluchtmuseum

In april 2021 is het precies 25 jaar geleden dat de tram in het Openluchtmuseum voor het eerst ging rijden. Inmiddels rijden er acht trams op het ruim anderhalve kilometer lange tramspoor. De voor bezoekers gratis ritten worden onder andere gemaakt met een Haagse (HTM) tram uit 1921, diverse Rotterdamse (RET) trams uit 1931 en een door onze eigen vrijwilligers en medewerkers gebouwde replica van de Arnhemse (GETA) tram. De rails worden onderhouden door een Amsterdamse (GVB) railreiniger.

Conform RIVM richtlijnen

Vanzelfsprekend houden wij in het Openluchtmuseum rekening met de richtlijnen die het RIVM voorschrijft om besmetting met het Covid-19 virus te voorkomen. De Canon van Nederland is voorlopig nog gesloten, net als de tentoonstelling 'Makers in Beeld. Het ambacht van nu' maar het Museumpark is open, net als de museumwinkel. Op de horecaterrassen wordt u door ons personeel bediend, de Frietbakkerij en de bakkerij zijn to-go locaties
 
Het reserveren van een (gratis) tijdslot is verplicht. Dat kan eenvoudig op onze website. Bij de entree en op meerdere plekken in het museumpark staan zuilen met desinfecterende gel. Op sommige paden is eenrichtingsverkeer ingevoerd, net als in de gebouwen. Zo houden we het gezellig en veilig. Het dragen van een mond/ neuskapje is verplicht in de tram en op alle binnenlocaties. Lees hier alles over ‘veilig samen uit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!