Zo organiseer je het perfecte bedrijfsuitje!Zo organiseer je het perfecte bedrijfsuitje!
Back Back Nieuws

Zo organiseer je het perfecte bedrijfsuitje!

06 februari 2024

Bedrijfsuitjes zijn multifunctioneel. Het is niet alleen gezellig om met je werknemers of teamgenoten iets leuks te doen, het is ook bevorderlijk voor de productiviteit als er een ontspannen sfeer heerst onder collega’s en als er een spelelement in het uitje zit, leren collega’s ook nog eens samenwerken. In ons land zijn zat leuke uitjes te boeken speciaal voor bedrijven, zoals een bedrijfsuitje Scheveningen. Ben jij verantwoordelijk voor het eerstvolgende bedrijfsuitje? Zo organiseer je het!

Plan vooruit

Bij een geslaagd bedrijfsuitje is het hele team aanwezig. Je wilt immers de sfeer binnen het team bevorderen en dat gaat niet als de helft er niet bij is. Plan daarom een maand of twee maanden vooruit, zodat je zeker weet dat zoveel mogelijk mensen niet al hun hele agenda vol geramd hebben. Werk met een datumprikker of een poll in Whatsapp, waar mensen op kunnen reageren.

Beslis lekker zelf

Hoe groter het team, hoe meer verschillende meningen. Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van het uitje? Kies dan lekker zelf het uitje en ga niet gezamenlijk beslissen, want dan ben je volgend jaar nog bezig. Kies uiteraard wel iets waarvan je verwacht dat de meeste mensen het leuk vinden en redeneer niet vanuit jezelf. Het is natuurlijk ook een optie om je team te laten stemmen op drie of vier verschillende uitjes. Zo kun je toch nog enigszins democratisch tot een leuke activiteit komen.

Kwantiteit of kwaliteit?

Waarschijnlijk is er een potje beschikbaar vanuit het bedrijf waarmee de bedrijfsuitjes betaald kunnen worden. Zeker als je een groot team hebt is het daarom verstandig om een goede begroting te maken. Voor een goede dynamiek binnen het team is het wenselijk om meer dan één uitje per jaar te plannen. Veel georganiseerde bedrijfsuitjes zijn fantastisch, maar wel redelijk prijzig. Bedenk dus hoeveel uitjes je per jaar zou willen organiseren en wat je per uitje uit zou willen geven. Je kan bijvoorbeeld één duur uitje organiseren en een wat goedkopere borrel.

Actief en gezellig

Het ideale bedrijfsuitje heeft zowel een leerzame als gezellige factor. Het is goed als er door middel van een spelelement gewerkt wordt aan teambuilding, maar het uitje moet niet voelen als onbetaalde werkuren. Kies daarom voor iets unieks, zoals een bedrijfsuitje op het strand. Je kunt hier bijvoorbeeld beachvolley fo beachvoetbal doen. Maar er zijn natuurlijk ook leuke uitjes voor op zee. Kies bij voorkeur voor iets waarbij samenwerken vereist is, maar wat niet voelt als een opdracht. Sluit het uitje af met een gezellig etentje of lekkere cocktail workshop om ook nog even samen over koetjes en kalfjes te kunnen kletsen. Zeker als jullie op kantoor werken, kan het fijn zijn als het uitje lekker actief is. Ga bijvoorbeeld de natuur in. Samen de comfortzone verlaten kan ontzettend bevorderlijk zijn voor het gevoel dat jullie een team zijn.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!