Zo kun je deelnemers activerenZo kun je deelnemers activeren
Back Back Visie

Zo kun je deelnemers activeren

19 september 2023

Hoe krijg je de deelnemers op je evenement in de actiestand? Dat is het specialisme van Aaaaha! Bureau voor live communicatie. Met behulp van workshopleiders, acteurs en tekenaars stimuleren zij iedereen om bij te dragen aan de inhoud van het evenement. Er worden groepjes gevormd, ideeën uitgewerkt, nieuwe contacten gelegd en kennis gedeeld. Voor events.nl deelt Erik Peekel van Aaaaha! een aantal werkvormen waarmee je als organisator ook zelf aan de slag kunt.

Denktanks

De moderator vraagt de deelnemers om op te staan en kleine groepjes te vormen. Men krijgt 6 minuten om ideeën en ervaringen uit te wisselen over het thema van de bijeenkomst. Bijvoorbeeld: ‘Wat doe jij op het gebied van duurzaamheid? Waar sta je nu en waar wil je naartoe bewegen?’

 • Ronde tafeldiscussies met beschrijfbare tafelkleden
  Ronde tafeldiscussies met beschrijfbare tafelkleden
 • Denktanks: in kleine groepjes met elkaar kennis uitwisselen in het plenaire programma
  Denktanks: in kleine groepjes met elkaar kennis uitwisselen in het plenaire programma
 • Perfect Match! - netwerkact
  Perfect Match! - netwerkact
 • Innovatietours mét draadloze koptelefoons
  Innovatietours mét draadloze koptelefoons
 • Tekenaars leggen de inhoud vast in woord en beeld
  Tekenaars leggen de inhoud vast in woord en beeld

Iedereen kan elkaar direct tips geven, die kun je ook in laten sturen met een tool als Mentimeter.

Ronde tafel discussies

Deelnemers zitten aan tafels en gaan in gesprek over het thema na een inleiding. Ze bespreken de stand van zaken in hun bedrijf, uitdagingen, successen en geven elkaar tips. Gespreksleiders per tafel zorgen voor structuur, en beschrijfbare tafelkleden helpen bij de interactie.

Thematafels

Sprekers uit het plenaire programma krijgen elk een eigen tafel tijdens de pauze. Deelnemers kunnen direct met hen en met elkaar verder praten.

Walk your talk

Deelnemers geven antwoord op vragen door fysiek een plek in de ruimte in te nemen, variërend van 100% eens tot 0% eens. Hierdoor ontstaat discussie en kunnen gespreksleiders enkele deelnemers vragen om hun standpunten toe te lichten.

Netwerktafels

Deelnemers maken in groepen van vier kennis met elkaar aan genummerde tafels. Iedereen volgt een persoonlijk schema en wisselt drie keer van groepje, met behulp van 'conversation starters'.

Inspiratiecarrousel

In kleine groepjes gaan deelnemers langs korte posterpresentaties die elke 10 minuten wisselen. Elke poster belicht een ander project of initiatief en leidt tot gesprekken.

Flighttours

Innovatietours worden geleid door acteurs mét draadloze koptelefoons. Ze leiden groepen deelnemers langs exposanten, die kort pitchen. Onderweg worden korte audio-jingles afgespeeld via de koptelefoons.

Perfect Match!

De actrices van Perfect Match! brengen deelnemers met elkaar in gesprek, zorgen voor een warm welkom en identificeren wie behoefte heeft aan netwerkondersteuning. Ze verhogen de sfeer en dragen 'conversation starters' bij zich die aansluiten bij het thema van de bijeenkomst. Ook kunnen ze ideeën verzamelen die een plek krijgen op het Wandverslag.

Wandverslag

De tekenaars van het Wandverslag leggen de inhoud vast in woord en beeld op een enorme plaat. Zij vragen de deelnemers naar hun ideeën bij het thema van de bijeenkomst, bijvoorbeeld ‘Wat is jouw duurzaamheids-tip?’ Het resultaat verdient een plek aan de muur.

Aaaaha! Bureau voor live communicatie maakt goede evenementen nog beter met programma-advies, workshops, gespreksleiders, netwerkacts en tekenaars. livecommunicatie.nl

 

Op de hoofdfoto: Aan de netwerktafels halen deelnemers nieuwe kennis en nieuwe contacten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!